Back to top
Tawk.to

Fietskluizen in circulaire woonwijk

Home Projecten Fietskluizen in circulaire woonwijk

Via HSB Bouw zijn in nieuwbouwwijk Lincolnpark te Hoofddorp 56 woningen voorzien van op maat gemaakte kluizen, die gebruikt kunnen worden om fietsen in te parkeren en/of als opslag van bijvoorbeeld tuingereedschap.

Het Lincolnpark is een toekomstbestendige wijk, innovatief en circulair.  Een circulaire wijk betekent dat er tijdens het bouwen slim gebruik wordt gemaakt van grondstoffen en producten die hergebruikt kunnen worden. Duurzame mobiliteit wordt geïntroduceerd door verschillende maatregelen: het aanbod van een goede infrastructuur van deelauto’s, de mogelijke komst van de doorgetrokken Noord/Zuidlijn nabij Lincolnpark en een geplande HOV halte aan de Nieuwe Bennebroekerweg leiden tot een lager autobezit en een lagere parkeernorm (gemiddeld 1 parkeerplaats per woning). Een aantrekkelijk fietsnetwerk en de stimulering van gezond gedrag leiden tot meer gebruik van de fiets.Goede fietsparkeergelegenheid bij de woningen draagt ook bij aan het stimuleren van fietsen. Alle woningen hebben daarom een handige fietskluis voor de woning. Falco is als bedrijf ook zeer actief met de circulaire economie. Onze circulair manager houdt zich bezig met circulaire processen en onze ontwerpers kijken bij elk nieuw product naar de mate van duurzaamheid.  

Fietskluizen

In totaal zijn er 28 dubbele fietskluizen geplaatst in de nieuwe woonwijk. De fietskluizen zijn voorzien van twee enkele deuren, uitgevoerd met cilinderslot. De fietsbergingen bestaan uit FSC hardhouten belatting en het dak is gemaakt van aluzinc damwandprofielplaten. De bergingen hebben een aflopend dak en een hemelwaterafvoer, zodat regenwater niet blijft staan. Tevens zijn er 2 enkele fietskluizen geproduceerd en geplaatst, deze kluizen zijn voorzien van 1 enkele deur. De fietskluizen zijn geplaatst op voetplaten en wanden en deuren zijn voorgemonteerd geleverd.  De fietskluizen zijn door middel van een pergola met de woningen verbonden.

De afmeting van een berging:

  • Lengte 2110 mm;
  • Breedte 1450 mm;
  • Hoogte 1300 mm.

Een berging biedt plaats aan twee fietsen.  

Alles in eigen huis

De fietskluizen zijn ontworpen door onze eigen ontwerp afdeling en in onze eigen fabriek geproduceerd. Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak bij onze hoofdvestiging in Vriezenveen is het relatief eenvoudig om bestaande standaard producten iets aan te passen naar wens van de klant of een totaal nieuw product te ontwerpen. Falco beschikt ook over haar eigen transport- en montage afdeling. Zijn er producten die voor gemonteerd dienen te worden? Geen probleem, net zomin als monteren op locatie. Met onze VCA* gecertificeerde monteurs  wordt elke vorm van straatmeubilair veilig op de juiste locatie geplaatst. 

Nieuwbouwwijk

Falco producten zijn geplaatst in meerdere nieuwbouwwijken in Nederland, in Diemen kunnen bewoners van nieuwbouwwijk Plantage de Sniep van Falco straatmeubilair genieten. In de wijk Blokhoeve in Nieuwegein kunnen bewoners hun fietsen veilig stallen in de op maat gemaakte fietsenbergingen.  In Laren worden fietsen geparkeerd in een op maat gemaakte stalling met groendak en in Gorinchem parkeren bewoners hun auto’s onder Falco carports.  

Advies

Ook op zoek naar een originele berging of carport die perfect past bij de buitenomgeving van uw project?Neem dan contact op met 1 van onze projectadviseurs (0546 - 55 44 44, chat of mail naar info@falco.nl) of vraag vrijblijvend een offerte aan. Op Pinterest kunt ook ons Woningbouw bord bekijken voor inspiratie.

 

 

 

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!