Back to top
Tawk.to

Pauzeren met uitzicht over Rotterdam

Home Projecten Pauzeren met uitzicht over Rotterdam

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) op de Kop van Zuid in Rotterdam bestaat uit twee haaks op elkaar staande volumes, één van elf verdiepingen en een iets langgerekter deel van acht verdiepingen. Op het dakterras van het langgerekte gebouw staan deze picknicktafels uit de productlijn FalcoBloc.

Buiten lunchen

Met deze picknicktafels is er voor de medewerkers van SVB is een mooie gelegenheid gecreëerd om op deze manier buiten te zitten om pauze te houden, te lunchen of gewoon even te kletsen.  Het dakterras is ingericht met vier FalcoBloc picknick tafels, tien zitbanken FalcoBloc met rugleuning en vier FalcoBloc tafels.

Duurzame materialen

De populaire serie straatmeubilair FalcoBloc serie is samengesteld uit FSC®-gecertificeerd hout en thermisch verzinkt staal. Beide zijn duurzame materialen. FSC®-hout omdat dit op een verantwoorde manier gewonnen wordt. Staal is duurzaam door de lange levensduur, het materiaal 100 % afbreekbaar en te hergebruiken is.
Ook op onze hoofdvestiging in Vriezenveen (ov) werken we op een duurzame manier; voor onze medewerkers, producten, materialen en afval. Meer lezen over Falco en duurzaam?

Montage

Falco heeft ook zorg gedragen voor het plaatsen van de producten. Het dakterras van het appartementen complex bevindt zich op ca. 25 meter hoog. De picknicksets werden in delen geleverd, naar boven gebracht via de lift en door Falco’s monteurs op het dakterras opgebouwd. De banken zijn voorzien van doppen, zodat de banken verplaatsbaar zijn voor een vrijstaande opstelling.

Meer projecten op een dakterras:

Tip

  • Wilt u advies over het plaatsen van straatmeubilair op een dakterras of een binnentuin? Onze adviseurs zijn graag bereid om uw te adviseren.
  • Wilt u alle projecten, overzichtelijk op één pagina, van de FalcoBloc serie? Ga dan naar het zoekvenster rechts bovenin en type FalcoBloc. U krijgt dan een overzicht van de mogelijkheden betreffende het straatmeubilair uit deze serie.
Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!