Back to top
Tawk.to

Overkapping met zwevend karakter en houten kolommen

Home Projecten Overkapping met zwevend karakter en houten kolommen

De brede school “De Parel” werd door BM van Houwelingen Bouw gerealiseerd. Het functionele gebouw biedt naast de school met elf lokalen onderdak aan BSO en peuterspeelzaal, Stichting Bibliotheek, fysiotherapie en logopedie.

Falco is gespecialiseerd in het maken van standaard en op maat overkappingen voor scholen. BM Bouw koos, in overleg met Falco’s productadviseur, voor een FalcoLok-500 afsluitbare berging plus een open FalcoSpan overkapping met fraaie houten kolommen.

Overkapping met zwevend karakter

Onder het FalcoSpan afdak kunnen de fietsen geparkeerd worden. Een FalcoSpan beginvak bestaat uit twee staanders en een dakelement. Aanbouwvakken worden gerealiseerd door gebruik van tussenstaanders. De dakkoppellijsten sluiten het dak af zodat de fietsen onder het gehele afdak droog staat. Esthetisch een mooie keus want door zo min mogelijk staanders te gebruiken krijgt deze overkapping een zwevend karakter en wordt deze een mooie en transparante oplossing om de fiets te stallen. De FalcoSpan werd in dit geval nog fraaier gemaakt door de staanders rondom te bekleden met hardhout.

Aanleunbeugels

Onder de FalcoSpan overkapping zijn fietsaanleunbeugels geplaatst. De fietsbeugel heeft een stoer uiterlijk en is een stevig model. Deze aanleunbeugel is tevens geschikt voor het parkeren van bromfiets of scooter. Met de tussenbuis wordt het mogelijk gemaakt om de (brom)fiets met een extra slot te bevestigen. 

FalcoLok-500 berging

Tot slot staat er een FalcoLok-500 overkapping op het plein. De FalcoLok-500 kan gebruikt worden als afsluitbare fietsoverkapping en/of als materialenberging. Bij deze serie heeft u vele wandkeuzes. Bij Brede School De Parel is gekozen voor open latwerk van hardhout.

Scholen

Meer en meer scholen kiezen voor een overkapping van Falco, al dan niet op maat gemaakt. Een greep uit de vele projecten:

Overkapping op maat?

Wilt u een fietsenstalling, scooterstalling of overkapping voor opslag op uw terrein? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkapping worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!