Back to top
Tawk.to

Overkapping met zwevend karakter en houten kolommen

Home Projecten Overkapping met zwevend karakter en houten kolommen

De brede school “De Parel” werd door BM van Houwelingen Bouw gerealiseerd. Het functionele gebouw biedt naast de school met elf lokalen onderdak aan BSO en peuterspeelzaal, Stichting Bibliotheek, fysiotherapie en logopedie.

Falco is gespecialiseerd in het maken van standaard en op maat overkappingen voor scholen. BM Bouw koos, in overleg met Falco’s productadviseur, voor een FalcoLok-500 afsluitbare berging plus een open FalcoSpan overkapping met fraaie houten kolommen.

Overkapping met zwevend karakter

Onder het FalcoSpan afdak kunnen de fietsen geparkeerd worden. Een FalcoSpan beginvak bestaat uit twee staanders en een dakelement. Aanbouwvakken worden gerealiseerd door gebruik van tussenstaanders. De dakkoppellijsten sluiten het dak af zodat de fietsen onder het gehele afdak droog staat. Esthetisch een mooie keus want door zo min mogelijk staanders te gebruiken krijgt deze overkapping een zwevend karakter en wordt deze een mooie en transparante oplossing om de fiets te stallen. De FalcoSpan werd in dit geval nog fraaier gemaakt door de staanders rondom te bekleden met hardhout.

Aanleunbeugels

Onder de FalcoSpan overkapping zijn fietsaanleunbeugels geplaatst. De fietsbeugel heeft een stoer uiterlijk en is een stevig model. Deze aanleunbeugel is tevens geschikt voor het parkeren van bromfiets of scooter. Met de tussenbuis wordt het mogelijk gemaakt om de (brom)fiets met een extra slot te bevestigen. 

FalcoLok-500 berging

Tot slot staat er een FalcoLok-500 overkapping op het plein. De FalcoLok-500 kan gebruikt worden als afsluitbare fietsoverkapping en/of als materialenberging. Bij deze serie heeft u vele wandkeuzes. Bij Brede School De Parel is gekozen voor open latwerk van hardhout.

Scholen

Meer en meer scholen kiezen voor een overkapping van Falco, al dan niet op maat gemaakt. Een greep uit de vele projecten:

Overkapping op maat?

Wilt u een fietsenstalling, scooterstalling of overkapping voor opslag op uw terrein? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkapping worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!