Back to top
Tawk.to

Falco overkapping in gebruik als buitenlokaal

Home Projecten Falco overkapping in gebruik als buitenlokaal

De Zeister Vrije School gebruikt de FalcoLok 300 als afsluitbare berging en als buitenlokaal. Op deze manier kunnen de leerlingen ook buiten les krijgen als het regent of juist ter bescherming tegen de felle zon.

FalcoLok 300 overkapping

De FalcoLok 300 wordt regelmatig als berging of als fietsstalling gebruikt. De Zeister Vrije School gebrukt de FalcoLok 300 als afsluitbare berging met een dubbele deur en FSC®-gecertificeerd hout als wandbekleding. Aan de berging vast is een aanbouwvak geplaatst met  een afmeting van 500 x 312 cm. De bekleding van de achterzijde en zijwand is net als de berging van FSC®-gecertificeerd hout. Het aanbouwvak doet dienst als overkapt buitenlokaal.Het dak bestaat uit aluzinc profielplaten.

Inrichting schoolplein

Leren in de buitenlucht heeft een positief effect op leerling en docent. De Nationale Buitenlesdag, waarop alle Nederlandse scholen worden opgeroepen om buitenles te geven, wordt steeds populairder. Naast het inrichten van het schoolplein met banken, afvalbakken en fietsenrekken is het dus ook een geweldig idee om overkappingen in te zetten als buitenklas.

Op Pinterest hebben wij een bord Schoolterrein inrichten deze wordt vaak bekeken om inspiratie op te doen voor het inrichten van een schoolplein. Hier zijn projecten te vinden zoals de inrichting van het buitenterrein van De Korenaer in Stevensbeek, van het Sint-Maartenscollege in Voorburg en het schoolplein van het Montessori Lyceum in Amsterdam.

Wenst u advies over fietsoverkappingen, fietsparkeren, straatmeubilair of verkeersvoorzieningen? Falco beschikt over moderne productie faciliteiten en een eigen ontwerp afdeling. Indien we uw gewenste product niet in het assortiment hebben, denken onze projectadviseurs graag met u mee. U kunt via onze website makkelijk een offerte aanvragen via de button in het blauwe vlak rechts in beeld bij de gewenste overkapping. Uiteraard kunt u ook bellen ( (0546) 55 44 44) of mailen (info@falco.nl) met onze afdeling Verkoop.

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!