Back to top
Tawk.to

Scootmobiel overkapping bij appartementencomplex

Home Projecten Scootmobiel overkapping bij appartementencomplex

Wooncompagnie is een maatschappelijke onderneming op het gebied van wonen. Ze beheren ruim 14.500 woningen in het gebied boven het Noordzee Kanaal. Voor een appartementencomplex in Schagen heeft Wooncompagnie een overkapping op maat besteld.

Overkapping voor scootmobielen

Falco overkappingen zijn er in veel soorten en maten. Om fietsen in te stallen, winkelwagentjes, containers of auto’s. De Wooncompagnie had behoefte aan een overkapping om scootmobielen van bewoners veilig en droog te parkeren.

De beschikbare ruimte was 1150 cm x 250 cm. Falco heeft de populaire overkapping FalcoLok op maat gemaakt zodat er ruimte was om 8 scootmobiels (of een driewielfiets of een rolstoelscooter) separaat gestald konden worden. In de overkapping zijn acht deuren geplaatst met een dag/ nachtslot. Het slot is voorzien van een eurorpofielcilinder.

Bekleding en constructie

De constructie van het dak in combinatie met de toegepaste stalen aluzinc damwandplaten zijn een unieke combinatie, kenmerkend voor FalcoLok overkappingen. Ook de wanden hebben allemaal als basis een stalen (thermisch verzinkt) frame in plaats van houten regels. Ook de stalen afvoer (geen pvc) behoort tot de standaard uitvoering.

Voor de wandbekleding is gekozen voor  FSC®-gecertificeerd hardhouten open laten. Deze zijn bevestigd op stalen frames. De kolommen van de overkapping zijn voorzien van stelvoeten om eventueel afschot op te vangen.

Verlichting

Falco heeft ook zorg gedragen voor de verlichting in de scootmobiel overkapping.  Armaturen inclusief lampen en bewegingsmelders zijn geïnstalleerd door Falco.

Wooncomplex de Buizerd

Ook bij een wooncomplex in Lelystad heeft Falco enkele jaren geleden een drietal scootmobielbergingen geplaatst. In totaal kunnen 23 scootmobiels in deze op maat gemaakte overkappingen gestald worden.

Overkapping op maat?

Wilt u een fietsenstalling, scooterstalling of overkapping voor opslag op uw terrein? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkapping worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

NEN-EN 1090

“Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”, dat is de missie van Falco. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees fietsenstalling) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!