Back to top
Tawk.to

Scootmobiel overkapping bij appartementencomplex

Home Projecten Scootmobiel overkapping bij appartementencomplex

Wooncompagnie is een maatschappelijke onderneming op het gebied van wonen. Ze beheren ruim 14.500 woningen in het gebied boven het Noordzee Kanaal. Voor een appartementencomplex in Schagen heeft Wooncompagnie een overkapping op maat besteld.

Overkapping voor scootmobielen

Falco overkappingen zijn er in veel soorten en maten. Om fietsen in te stallen, winkelwagentjes, containers of auto’s. De Wooncompagnie had behoefte aan een overkapping om scootmobielen van bewoners veilig en droog te parkeren.

De beschikbare ruimte was 1150 cm x 250 cm. Falco heeft de populaire overkapping FalcoLok op maat gemaakt zodat er ruimte was om 8 scootmobiels (of een driewielfiets of een rolstoelscooter) separaat gestald konden worden. In de overkapping zijn acht deuren geplaatst met een dag/ nachtslot. Het slot is voorzien van een eurorpofielcilinder.

Bekleding en constructie

De constructie van het dak in combinatie met de toegepaste stalen aluzinc damwandplaten zijn een unieke combinatie, kenmerkend voor FalcoLok overkappingen. Ook de wanden hebben allemaal als basis een stalen (thermisch verzinkt) frame in plaats van houten regels. Ook de stalen afvoer (geen pvc) behoort tot de standaard uitvoering.

Voor de wandbekleding is gekozen voor  FSC®-gecertificeerd hardhouten open laten. Deze zijn bevestigd op stalen frames. De kolommen van de overkapping zijn voorzien van stelvoeten om eventueel afschot op te vangen.

Verlichting

Falco heeft ook zorg gedragen voor de verlichting in de scootmobiel overkapping.  Armaturen inclusief lampen en bewegingsmelders zijn geïnstalleerd door Falco.

Wooncomplex de Buizerd

Ook bij een wooncomplex in Lelystad heeft Falco enkele jaren geleden een drietal scootmobielbergingen geplaatst. In totaal kunnen 23 scootmobiels in deze op maat gemaakte overkappingen gestald worden.

Overkapping op maat?

Wilt u een fietsenstalling, scooterstalling of overkapping voor opslag op uw terrein? Een van onze projectadviseurs denkt graag met u mee. Samen met onze afdeling productontwikkeling kunnen er op maat gemaakte overkapping worden gemaakt. Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl.

NEN-EN 1090

“Het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”, dat is de missie van Falco. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees fietsenstalling) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!