Back to top
Tawk.to

Falco overkapping ingezet als scootmobielberging

Home Projecten Falco overkapping ingezet als scootmobielberging

Falco ontwierp i.s.m. Donkergroen BV een projectmatige overkapping voor het Wooncomplex de Buizerd in Lelystad. De overkapping is hier ingezet als scootmobielberging voor de bewoners van de Buizerd. Met een bergruimte voor 23 scootmobielen staan deze veilig en droog gestald!

Falco maakte deze scootmobielbergingen in twee opstellingen van 8 units en een opstelling van 7 units. Opgebouwd uit thermisch verzinkt staal en houten wandbekleding is de afmeting per opbergunit:

  • Breedte: 125 cm.
  • Diepte: 160 cm.
  • Hoogte: 210cm /225 cm.

Constructie scootmobielberging

De dakconstructie van de scootmobielberging is opgebouwd uit stalen dakframes voorzien van een rondom lopende goot. De dakplaten zijn van Aluzinc damwand-profiel van 1 mm dik en steunen op de gelaste spanten. Door middel van stalen afvoeren wordt het regenwater afgevoerd en mondt circa 100 mm. boven maaiveld uit. De afvoeren zijn eventueel ook aan te sluiten op de riolering.

Opbouw wandbekleding

De bergingen zijn bekleed met hardhouten open latwerk. Iedere berging is voorzien van één enkele draaideur (rechtsdraaiend) en voorzien van een slot. Daarnaast beschikt iedere deur over een deurdranger met een vastzetarm van 90 graden. Alle bevestigingsmaterialen zijn in RVS uitgevoerd.

Advies?

Wilt u ook een overkapping of berging voor uw locatie? Neem dan contact op met Falco's projectadviseurs via 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!