Back to top
Tawk.to

Falco overkapping ingezet als scootmobielberging

Home Projecten Falco overkapping ingezet als scootmobielberging

Falco ontwierp i.s.m. Donkergroen BV een projectmatige overkapping voor het Wooncomplex de Buizerd in Lelystad. De overkapping is hier ingezet als scootmobielberging voor de bewoners van de Buizerd. Met een bergruimte voor 23 scootmobielen staan deze veilig en droog gestald!

Falco maakte deze scootmobielbergingen in twee opstellingen van 8 units en een opstelling van 7 units. Opgebouwd uit thermisch verzinkt staal en houten wandbekleding is de afmeting per opbergunit:

  • Breedte: 125 cm.
  • Diepte: 160 cm.
  • Hoogte: 210cm /225 cm.

Constructie scootmobielberging

De dakconstructie van de scootmobielberging is opgebouwd uit stalen dakframes voorzien van een rondom lopende goot. De dakplaten zijn van Aluzinc damwand-profiel van 1 mm dik en steunen op de gelaste spanten. Door middel van stalen afvoeren wordt het regenwater afgevoerd en mondt circa 100 mm. boven maaiveld uit. De afvoeren zijn eventueel ook aan te sluiten op de riolering.

Opbouw wandbekleding

De bergingen zijn bekleed met hardhouten open latwerk. Iedere berging is voorzien van één enkele draaideur (rechtsdraaiend) en voorzien van een slot. Daarnaast beschikt iedere deur over een deurdranger met een vastzetarm van 90 graden. Alle bevestigingsmaterialen zijn in RVS uitgevoerd.

Advies?

Wilt u ook een overkapping of berging voor uw locatie? Neem dan contact op met Falco's projectadviseurs via 0546 55 44 44 of e-mail verkoop@falco.nl.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!