Back to top
Tawk.to

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kiest weer voor Falco

Home Projecten Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kiest weer voor Falco

Nadat het LUMC al eerder voor een Falco fietsoverkapping koos, is het nu de beurt aan straatmeubilair: Op het terrein van het Medisch Centrum en langs de route, die dient om de dagelijkse bezoekersstroom vanaf het centraal station Leiden te begeleiden naar het LUMC, staan Rubo zitbanken en Rubo picknicksets.

Straatmeubilair

Het LUMC is een modern universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Op verschillende plekken rondom het LUMC zijn de tientallen Falco picknicksets en zitbanken terug te vinden. De picknick- en parkbanken komen uit de serie Rubo. Deze serie, ontworpen door Ruud van den Bosch, kenmerkt zich door de gebogen ronde buis in combinatie met hout. De zit- en tafelplanken van FSC®-gecertificeerd hardhout. Het staal is gepoedercoat in RAL 9005, kleur diepzwart. Ook plantenbakken zitten het leveringsprogramma van Falco.

Special fietsoverkapping

Het LUMC heeft al eerder gekozen voor het straatmeubilair van Falco. In samenwerking met ontwerpbureu Bart  Hoes Groene Architectuur ontwiep, produceerde en plaatsten wij er in 2015 een passende fietsoverkapping. Belangrijk detail in het ontwerp is het bladerdak van de bomen dat uit de fietsoverkappingen groeit.  Falco heeft een standaard FalcoGamma overkapping hiervoor op maat gemaakt zodat het bomendak goed tot z’n recht komt. Met ons moderne machinepark en eigen ontwerpafdeling onder één dak is het namelijk relatief eenvoudig om bestaande standaard producten iets aan te passen of een totaal nieuw product te ontwerpen. De staalconstructie van zowel de fietsoverkapping als de fietsenrekken is ook hier gepoedercoat in RAL 9005.

Klant aan het woord

Niet alleen het LUMC kiest keer op keer voor Falco. Lees hier de ervaringen van nog meer terugkerende, tevreden klanten .

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!