Back to top
Tawk.to

Fietsoverkappingen met bomendak LUMC

Home Projecten Fietsoverkappingen met bomendak LUMC

Een passende fietsoverkapping zodat bomen alle ruimte krijgen op het terrein van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Dat kan bij Falco, naast standaard overkappingen maken we deze ook op maat voor onze opdrachtgevers.

Het LUMC heeft haar terrein opnieuw ingericht met o.a. fietsparkeervoorzieningen en straatmeubilair van Falco. Deze bestaan uit FalcoGamma-Hi fietsoverkappingen, FalcoSound fietsenrekken met aanbindpalen, RVS fietsaanleunbeugels en FalcoRubo banken.

Fietsparkeren in groene buitenkamer

Het ontwerp van de terreininrichting komt uit de koker van ontwerpbureau Bart Hoes Groene Architectuur (i.o.v. LUMC).  Belangrijk detail in het ontwerp is het bladerdak van deze bomen dat uit de fietsoverkappingen groeit.  Falco heeft de overkappingen hiervoor op maat gemaakt zodat het bomendak goed tot z’n recht komt.

De terreininrichting is onderdeel van een nieuwe route, die dient om de dagelijkse bezoekersstroom vanaf het centraal station te begeleiden naar o.a. het LUMC.  Bart Hoes heeft gekozen voor een “golvend grassenlandschap, waarmee een groene buitenkamer  wordt gecreëerd”.

Het terrein wordt namelijk omringd door hoogbouw en door te kiezen voor een bomendak en verschillende soorten siergrassen (maar liefst vijfenveertigduizend stuks) in verschillende niveaus wilde Hoes ook van bovenaf een vriendelijk  en zacht uiterlijk creëren.

Een ander detail zijn de spotjes, verwerkt in de spanten van de fietsoverkappingen. Deze spotjes zorgen voor een warme en natuurlijke verlichting  waardoor fiets parkeren in het donker ook mogelijk is.

Fietsoverkapping met hoogte

Deze overkapping kenmerkt zich door de centrale draagkolom die uitloopt in twee draagarmen  waaronder de fietsen prima gestald kunnen worden. Door het gebruik van helder policarbonaat als dakbekleding blijft de overkapping open en licht. Door de hoogte van de FalcoGamma-Hi is het ook comfortabel en makkelijk  fietsen parkeren.

Over het LUMC

Het LUMC is een modern universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg met een hoog kwaliteitsprofiel en een sterke wetenschappelijke oriëntatie. Met een unieke researchpraktijk van fundamenteel bèta medisch tot toegepast klinisch onderzoek, speelt het LUMC mee in de wereldtop.

Meer informatie over de geplaatste producten

Foto's: Falco, Bart Hoes

 

 

 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!