Back to top
Tawk.to

Fietsoverkappingen met bomendak LUMC

Home Projecten Fietsoverkappingen met bomendak LUMC

Een passende fietsoverkapping zodat bomen alle ruimte krijgen op het terrein van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Dat kan bij Falco, naast standaard overkappingen maken we deze ook op maat voor onze opdrachtgevers.

Het LUMC heeft haar terrein opnieuw ingericht met o.a. fietsparkeervoorzieningen en straatmeubilair van Falco. Deze bestaan uit FalcoGamma-Hi fietsoverkappingen, FalcoSound fietsenrekken met aanbindpalen, RVS fietsaanleunbeugels en FalcoRubo banken.

Fietsparkeren in groene buitenkamer

Het ontwerp van de terreininrichting komt uit de koker van ontwerpbureau Bart Hoes Groene Architectuur (i.o.v. LUMC).  Belangrijk detail in het ontwerp is het bladerdak van deze bomen dat uit de fietsoverkappingen groeit.  Falco heeft de overkappingen hiervoor op maat gemaakt zodat het bomendak goed tot z’n recht komt.

De terreininrichting is onderdeel van een nieuwe route, die dient om de dagelijkse bezoekersstroom vanaf het centraal station te begeleiden naar o.a. het LUMC.  Bart Hoes heeft gekozen voor een “golvend grassenlandschap, waarmee een groene buitenkamer  wordt gecreëerd”.

Het terrein wordt namelijk omringd door hoogbouw en door te kiezen voor een bomendak en verschillende soorten siergrassen (maar liefst vijfenveertigduizend stuks) in verschillende niveaus wilde Hoes ook van bovenaf een vriendelijk  en zacht uiterlijk creëren.

Een ander detail zijn de spotjes, verwerkt in de spanten van de fietsoverkappingen. Deze spotjes zorgen voor een warme en natuurlijke verlichting  waardoor fiets parkeren in het donker ook mogelijk is.

Fietsoverkapping met hoogte

Deze overkapping kenmerkt zich door de centrale draagkolom die uitloopt in twee draagarmen  waaronder de fietsen prima gestald kunnen worden. Door het gebruik van helder policarbonaat als dakbekleding blijft de overkapping open en licht. Door de hoogte van de FalcoGamma-Hi is het ook comfortabel en makkelijk  fietsen parkeren.

Over het LUMC

Het LUMC is een modern universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg met een hoog kwaliteitsprofiel en een sterke wetenschappelijke oriëntatie. Met een unieke researchpraktijk van fundamenteel bèta medisch tot toegepast klinisch onderzoek, speelt het LUMC mee in de wereldtop.

Meer informatie over de geplaatste producten

Foto's: Falco, Bart Hoes

 

 

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!