Back to top
Tawk.to

Herinrichting winkelstraat Tilburg

Home Projecten Herinrichting winkelstraat Tilburg

Buurtwinkelcentrum Paletplein heeft een renovatie ondergaan. Aerde Borgert Architecten heeft de renovatie ontworpen en gerealiseerd. Broeren Civil Solutions heeft Falco opdracht gegeven voor het produceren van 16 zitelementen Tapis du Bois. Deze innovatieve banken met een geweldige uitstraling zijn een mooie aanwinst voor de nieuwe gezellige winkelstraat in Tilburg.

Tapis du Bois

De Tapis du Bois kan flexibel worden opgebouwd uit verschillende onderdelen, welke ook apart verkrijgbaar zijn. Hierdoor kunnen opdrachtgevers eenvoudig een eigen variant samenstellen. De hoge rugleuning kan bijvoorbeeld verlengd worden, het zitgedeelte kan worden aangepast of onderdelen kunnen helemaal weg gelaten worden.  De banken worden geproduceerd in onze fabriek in Vriezenveen.

In totaal staan er 4 enkelzijdige stalen zitbanken zonder rug, 4 dubbelzijdige zitbanken zonder rug en 8 enkelzijdige zitbanken met een rugelement op het Paletplein. Sommige zitelementen zijn met elkaar gecombineerd. De materialen die gebruikt zijn, zijn thermisch verzinkt staal en FSC® gecertificeerd hardhout; duurzaam in levensduur en op een verantwoorde manier gewonnen.

Projecten

Een paar jaar geleden heeft de gemeente Wijchen het Graafsewegplein ingericht met Tapis du Bois straatmeubilair. Ook in het winkelcentrum in de Rotterdamse wijk Nesselande zijn een aantal Tapis du Bois banken te vinden.

Bekijk ook onze Pinterest pagina voor nog meer straatmeubilair in de publieke ruimte.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!