Back to top
Tawk.to

Herinrichting winkelstraat Tilburg

Home Projecten Herinrichting winkelstraat Tilburg

Buurtwinkelcentrum Paletplein heeft een renovatie ondergaan. Aerde Borgert Architecten heeft de renovatie ontworpen en gerealiseerd. Broeren Civil Solutions heeft Falco opdracht gegeven voor het produceren van 16 zitelementen Tapis du Bois. Deze innovatieve banken met een geweldige uitstraling zijn een mooie aanwinst voor de nieuwe gezellige winkelstraat in Tilburg.

Tapis du Bois

De Tapis du Bois kan flexibel worden opgebouwd uit verschillende onderdelen, welke ook apart verkrijgbaar zijn. Hierdoor kunnen opdrachtgevers eenvoudig een eigen variant samenstellen. De hoge rugleuning kan bijvoorbeeld verlengd worden, het zitgedeelte kan worden aangepast of onderdelen kunnen helemaal weg gelaten worden.  De banken worden geproduceerd in onze fabriek in Vriezenveen.

In totaal staan er 4 enkelzijdige stalen zitbanken zonder rug, 4 dubbelzijdige zitbanken zonder rug en 8 enkelzijdige zitbanken met een rugelement op het Paletplein. Sommige zitelementen zijn met elkaar gecombineerd. De materialen die gebruikt zijn, zijn thermisch verzinkt staal en FSC® gecertificeerd hardhout; duurzaam in levensduur en op een verantwoorde manier gewonnen.

Projecten

Een paar jaar geleden heeft de gemeente Wijchen het Graafsewegplein ingericht met Tapis du Bois straatmeubilair. Ook in het winkelcentrum in de Rotterdamse wijk Nesselande zijn een aantal Tapis du Bois banken te vinden.

Bekijk ook onze Pinterest pagina voor nog meer straatmeubilair in de publieke ruimte.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!