Back to top
Tawk.to

Gemeenteplein met nieuwe Tapis du Bois bank!

Home Projecten Gemeenteplein met nieuwe Tapis du Bois bank!

Gemeente Wijchen heeft de primeur van de Tapis du Bois op het Graafseweg-plein. Het plein werd opnieuw ingericht met straatmeubilair van Falco. Met deze nieuwe uit diverse elementen samen te stellen buitenbank is het dé blikvanger van Wijchen geworden.
Het plein aan de Graafseweg in Wijchen is opnieuw ingericht met de nieuwe bank de Tapis du Bois, een modulair systeem met een hoge rugleuning, afgewisseld met zitelementen zonder rugleuning en dubbel uitgevoerd. Uit 6 onderdelen is de Tapis bank naar eigen wens samen te stellen.

De gemeente Wijchen heeft in overleg met een projectadviseur van Falco haar wensen kenbaar gemaakt en Falco heeft hierin geadviseerd om zo tot een herinrichtingsplan te komen van het plein. De provincie Gelderland voerde een aantal infrastructurele wijzigingen door aan de provinciale weg in Wijchen waarbij het plein aan de Graafseweg ook is meegenomen.
Falco begeleidde het project vanaf het ontwerp, product, plaatsing op locatie en de herbestrating.

Duurzaam straatmeubilair

De Tapis du Bois wordt gemaakt van thermisch verzinkt staal en FSC®-gecertificeerd hardhout. Dit zijn elk duurzame materialen door de lange levensduur. Maar ook omdat bijvoorbeeld staal en de zinklaag te scheiden is en allebei volledig hergebruikt kunnen worden.
FSC®-gecertificeerd hardhout wordt op een verantwoorde manier gewonnen zodat er duurzaam wordt omgegaan met de bossen op deze wereld.

Deze bank past daarom in een duurzaam inkoopbeleid.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!