Back to top
Tawk.to

Gemeenteplein met nieuwe Tapis du Bois bank!

Home Projecten Gemeenteplein met nieuwe Tapis du Bois bank!

Gemeente Wijchen heeft de primeur van de Tapis du Bois op het Graafseweg-plein. Het plein werd opnieuw ingericht met straatmeubilair van Falco. Met deze nieuwe uit diverse elementen samen te stellen buitenbank is het dé blikvanger van Wijchen geworden.
Het plein aan de Graafseweg in Wijchen is opnieuw ingericht met de nieuwe bank de Tapis du Bois, een modulair systeem met een hoge rugleuning, afgewisseld met zitelementen zonder rugleuning en dubbel uitgevoerd. Uit 6 onderdelen is de Tapis bank naar eigen wens samen te stellen.

De gemeente Wijchen heeft in overleg met een projectadviseur van Falco haar wensen kenbaar gemaakt en Falco heeft hierin geadviseerd om zo tot een herinrichtingsplan te komen van het plein. De provincie Gelderland voerde een aantal infrastructurele wijzigingen door aan de provinciale weg in Wijchen waarbij het plein aan de Graafseweg ook is meegenomen.
Falco begeleidde het project vanaf het ontwerp, product, plaatsing op locatie en de herbestrating.

Duurzaam straatmeubilair

De Tapis du Bois wordt gemaakt van thermisch verzinkt staal en FSC®-gecertificeerd hardhout. Dit zijn elk duurzame materialen door de lange levensduur. Maar ook omdat bijvoorbeeld staal en de zinklaag te scheiden is en allebei volledig hergebruikt kunnen worden.
FSC®-gecertificeerd hardhout wordt op een verantwoorde manier gewonnen zodat er duurzaam wordt omgegaan met de bossen op deze wereld.

Deze bank past daarom in een duurzaam inkoopbeleid.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!