Back to top
Tawk.to

Fietsoverkapping en fietsenrekken voor kinderfietsen op basisschool

Home Projecten Fietsoverkapping en fietsenrekken voor kinderfietsen op basisschool

Op de Zeister Vrije School kunnen de leerlingen hun fietsen droog parkeren onder een fietsoverkapping. De fietsen kunnen gestald worden in fietsenrekken die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderfietsen. Op het buitenterrein is eerder al een overkapping geplaatst, deze wordt gebruikt als buiten klaslokaal.

Fietsoverkapping FalcoTel-E

De overkapping die geplaatst is op het schoolplein van de Zeister Vrije School en gebruikt wordt als fietsoverkapping is de FalcoTel-E. De FalcoTel-E fietsoverkapping is erg populair doordat de fietsoverkapping geen kolommen heeft aan de voorzijde. Hierdoor kunnen de fietsenrekken onbeperkt worden doorgekoppeld. Bij de Zeister Vrije School is gekozen voor een wandbekleding van FSC® hardhouten belatting, waarbij één zijwand geheel dicht is en de andere zijwand gedeeltelijk dicht, tot een hoogte van 135 cm. Dit om wat sociale controle te houden vanaf het schoolplein en, gezien de bosrijke omgeving, de nodige lichtinval te realiseren. Omdat de overkapping in eigen fabriek wordt geproduceerd is er in goed overleg heel veel mogelijk!

 

Fietsenrek voor kinderfietsen

Als fietsenrek is gekozen voor een fietsenrek dat speciaal ontworpen is voor kinderfietsen. De Ideaal 2.0 Mini heeft een lagere instap waardoor kinderen hun fietsen makkelijk neer kunnen zetten in het rek. Tevens is de breedte van de fietsenklem smaller gemaakt waardoor kinderfietsen beter blijven staan. Bij de school zijn twee rekken geplaatst; een rek met 4 plaatsen en een rek met 6 plaatsen.

Inrichting schoolplein

Falco producten worden vaak ingezet op (school)pleinen, niet alleen de fietsparkeersystemen maar ook ons straatmeubilair of onze fietsoverkappingen. Advies over de inrichting van uw schoolplein? Bekijk het Pinterest bord “Schoolterrein inrichten” voor de mogelijkheden of neem contact laat u adviserenvia de mail; info@falco.nl, telefoon 0546 55 44 44, chat of tijdens een persoonlijk gesprek.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!