Back to top
Tawk.to

Fietsberging met groendak bij Biosintrum, Oosterwolde

Home Projecten Fietsberging met groendak bij Biosintrum, Oosterwolde

Kenniscentrum Biosintrum in Oosterwolde bestaat voor meer dan 80% uit biobased materiaal. Een ‘groene’ uitstraling is voor Biosintrum belangrijk; de keuze voor een fietsenstalling met groendak lag dus voor de hand. In opdracht van Zwart Beheer plaatsten de monteurs van Falco een FalcoLok-500 overkapping met dakvegetatie in de vorm van sedum.

Groendak

Samen met partner Binder Groenvoorziening maakt Falco de FalcoLok overkapping nog groener en duurzamer! De FalcoLok overkapping wordt duurzaam geproduceerd, net als alle Falco-producten, en het plaatsen van een groendak op de overkapping verduurzaamt nog meer. Een groendak is niet alleen mooi om te zien, het heeft ook nog andere voordelen:

  • een groendak isoleert warmte en geluid
  • neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool
  • zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot
  • gaat langer mee dan gebruikelijke dakbekleding dankzij de gelaagde opbouw
  • sedum varieert mee met de seizoenen

Populaire fietsenstalling

De FalcoLok is Falco’s meest populaire en vandalismebestandige overkapping en niet zonder reden;

  • De overkapping is flexibel – in diverse afmetingen verkrijgbaar
  • Is uit te breiden in de lengte en breedte
  • Heeft allerlei mogelijkheden qua wandbekleding

De overkapping bij Biosintrum heeft een afmeting van 4x5 meter en is af te sluiten middels een enkele draaideur met deurdranger. De berging is verder uitgebreid met een bewegingsmelder en LED verlichting. De wanden zijn van FSC® gecertificeerd hardhout belatting.

Fietsenrekken

In de berging is plek voor 20 fietsen. Deze worden geparkeerd in A-11 fietsenrekken. De A-11 is al vele jaren het meest bekende fietsenrek. De A-11 is geschikt voor allerlei soorten fietsen zoals stads-, hybride-, race en ATB fietsen met een banddikte tot 40 mm.

Overkapping met een groendak?

Wilt u een overkapping met groendak voor uw terrein, neem dan vrijblijvend contact op met één van Falco’s projectadviseur. Zij helpen u graag, ook een gesprek op locatie is mogelijk.Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!