Back to top
Tawk.to

Fietsberging met groendak bij Biosintrum, Oosterwolde

Home Projecten Fietsberging met groendak bij Biosintrum, Oosterwolde

Kenniscentrum Biosintrum in Oosterwolde bestaat voor meer dan 80% uit biobased materiaal. Een ‘groene’ uitstraling is voor Biosintrum belangrijk; de keuze voor een fietsenstalling met groendak lag dus voor de hand. In opdracht van Zwart Beheer plaatsten de monteurs van Falco een FalcoLok-500 overkapping met dakvegetatie in de vorm van sedum.

Groendak

Samen met partner Binder Groenvoorziening maakt Falco de FalcoLok overkapping nog groener en duurzamer! De FalcoLok overkapping wordt duurzaam geproduceerd, net als alle Falco-producten, en het plaatsen van een groendak op de overkapping verduurzaamt nog meer. Een groendak is niet alleen mooi om te zien, het heeft ook nog andere voordelen:

  • een groendak isoleert warmte en geluid
  • neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool
  • zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot
  • gaat langer mee dan gebruikelijke dakbekleding dankzij de gelaagde opbouw
  • sedum varieert mee met de seizoenen

Populaire fietsenstalling

De FalcoLok is Falco’s meest populaire en vandalismebestandige overkapping en niet zonder reden;

  • De overkapping is flexibel – in diverse afmetingen verkrijgbaar
  • Is uit te breiden in de lengte en breedte
  • Heeft allerlei mogelijkheden qua wandbekleding

De overkapping bij Biosintrum heeft een afmeting van 4x5 meter en is af te sluiten middels een enkele draaideur met deurdranger. De berging is verder uitgebreid met een bewegingsmelder en LED verlichting. De wanden zijn van FSC® gecertificeerd hardhout belatting.

Fietsenrekken

In de berging is plek voor 20 fietsen. Deze worden geparkeerd in A-11 fietsenrekken. De A-11 is al vele jaren het meest bekende fietsenrek. De A-11 is geschikt voor allerlei soorten fietsen zoals stads-, hybride-, race en ATB fietsen met een banddikte tot 40 mm.

Overkapping met een groendak?

Wilt u een overkapping met groendak voor uw terrein, neem dan vrijblijvend contact op met één van Falco’s projectadviseur. Zij helpen u graag, ook een gesprek op locatie is mogelijk.Bel 0546 55 44 44 of e-mail naar verkoop@falco.nl

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!