Back to top
Tawk.to

Compacte bergingen bij appartementencomplex

Home Projecten Compacte bergingen bij appartementencomplex

Bij een appartementencomplex, een voormalige kerk, is in opdracht van Bouwbedrijf Bouwen met een Plus een compacte fietsenberging FalcoCrea geplaatst.  Bewoners kunnen hier hun fiets of scooter veilig parkeren.

FalcoCrea berging

De FalcoCrea berging is net als veel van onze overkappingen modulair opgebouwd. De afmeting van de berging is 2 x 2 meter met een hoogte van 1,5 meter. In totaal zijn er 9 bergingen geplaatst naast elkaar. Elke berging heeft een dubbele draaideur waardoor de voorzijde helemaal geopend kan worden.

Wandbekleding en groendak

Voor de wandbekleding van de FalcoCreas is gekozen voor Delft-500 Rabat profiel in de kleur zwart. Andere wandbekledingen zijn uiteraard ook mogelijk.

Het dak van de berging is gemaakt van aluzinc profielplaten en geschikt voor voor sedum. Onze partner Binder verzorgt het aanbrengen van de dakvegetatie. Een groendak is prachtig om te zien, maar heeft ook nog allerlei andere voordelen. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, vermindert de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding.

Fietsenrekken

In elke FalcoCrea berging is een FalcoSound fietsenrek geplaatst met 4 plaatsen. De h.o.h. ruimte tussen de plaatsen is 40 cm.

Straatmeubilair voor woningbouw

Naast bergingen en fietsoverkappingen kunt u ook denken aan straatmeubilair bij de inrichting van het buitenterrein van een appartementencomplex. Wat te denken van picknicksets of banken op een dakterras? Of scootmobiel overkappingen bij een senioren complex? Of deze ronde fietsoverkapping die meebuigt met de ronde vorm van het appartement? 

Advies op maat

Ons assortiment overkappingen en straatmeubilair is erg groot, en de mogelijkheden zijn talloos. Onze projectadviseurs voorzien u graag van advies. Dankzij onze eigen afdeling productontwikkeling en moderne productie faciliteiten is het relatief eenvoudig om een fietsoverkapping op maat te ontwikkelen geheel naar uw wens. We zijn bereikbaar via info@falco.nl of 0546 55 44 44.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!