Back to top
Tawk.to

Bewoners Cedar Court in Glasgow (UK) tevreden met FalcoCrea fietskluizen

Home Projecten Bewoners Cedar Court in Glasgow (UK) tevreden met FalcoCrea fietskluizen

Dit zijn de ingenieuze FalcoCrea fietskluizen die onlangs zijn vervaardigd, geleverd en geïnstalleerd bij de Queens Cross Housing Association, Cedar Court, voor de gemeenteraad van Glasgow (UK).

Opvallend ontwerp

De FalcoCrea fietsbergingen zijn afsluitbaar en bieden plek aan maximaal vier fietsen per fietskluis. De FalcoCrea bergingen hebben een dak van aluzinc profielplaten en wanden die bestickerd zijn. Elke mini berging heeft een gedurfde, onderscheidende branding aan elke zijde. De feedback van de bewoners van Cedar Court is buitengewoon positief: alle fietsenstallingen zijn volgeboekt en er is al een wachtlijst vanwege de overweldigende vraag. De wanden van de FalcoCrea berging kunnen ook geleverd worden met hardhouten open belatting of andere wandbekleding.

Geen bouwvergunning

Een FalcoCrea heeft een afmeting van 199x199x155 cm (lxbxh). Een groot voordeel van de FalcoCrea is dat er in veel gevallen geen bouwvergunning vereist is. Controleer altijd of het in uw gemeente noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen. De modieuze FalcoCrea is in Nederland al eerder geplaatst als berging in o.a. de wijk Blokhoeve in Nieuwegein en bij een particulier in Almere met een extra deur, waardoor de afvalbakken naar binnen en buiten kunnen. Tevens is de FalcoCrea in Almere voorzien van een groendak bestaande uit sedum. 

Advies

FalcoCrea is ook uitermate geschikt voor kleine bedrijven om fietsen veilig en droog te stallen. Kijk hier voor nog meer fietskluizen en bergingen. Een grote(re) fietsenstalling nodig? FalcoCrea is afgeleid van grote broer FalcoLok fietsenstalling, maar uiteraard hebben wij nog veel meer fietsoverkappingen in ons programma. Wenst u advies over welke overkapping geschikt is voor uw buitenterrein? Neem dan contact op met één onze projectadviseurs. Dit kan via:

Op Pinterest kunt u ons bord Buitenterrein Woningbouw bekijken voor nog meer inspiratie.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!