Back to top
Tawk.to

Verplaatsen fietsoverkapping LUMC

Home Projecten Verplaatsen fietsoverkapping LUMC

In verband met een verbouwing op het buitenterrein van het Leids Universitair Medisch Centrum was het noodzakelijk dat de fietsenstalling op een andere plek zou komen. De huidige Falco fietsoverkapping was nog van een dusdanig goede kwaliteit dat het zonde zou zijn om deze af te breken en een compleet nieuwe overkapping te bouwen op een andere plek.

Verplaatsen

Om deze reden heeft Falco de oude overkapping gedemonteerd en sommige onderdelen afgevoerd naar de Falco vestiging in Vriezenveen. Onderdelen zoals de houten belatting en de RVS beschermplating op de deur zijn hergebruikt voor de fietsoverkapping op de nieuwe plek. De nieuwe overkapping is meteen wat aangepast t.o.v. de vorige overkapping, de deuren draaien nu naar binnen.

Het gaat om een Q-550 fietsoverkapping met hardhouten open latwerk. Het open latwerk, de balken en de boei zijn voorzien van een blauwe RAL kleur.

Falco en de circulaire economie

Dit project past goed in Falco’s visie van de circulaire economie.In de toekomst verwachten we meer van dit soort projecten. Falco onderzoekt momenteel de mogelijkheden op het gebied van circulariteit en de circulaire economie. Productontwikkeling is hierin een belangrijk aspect. Zo wil Falco producten gaan ontwerpen die nog beter kunnen meedraaien in de circulaire economie. Denk hierbij aan ontwerpen voor nog langere levensduur, voor (de)assemblage, refurbishing en remanufacturing, maar ook voor reparatie en onderhoud en voor (schone en hoogwaardige) recycling. Het huidige Falco assortiment zal ook beoordeeld worden en bekeken worden hoe we hier op een circulaire manier mee om kunnen gaan. Sinds 1 april is John Wermink in dienst getreden als Circulair Manager bij Falco, hij zal zich bezig gaan houden met alle circulaire zaken.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!