Back to top
Tawk.to

Verplaatsen fietsoverkapping LUMC

Home Projecten Verplaatsen fietsoverkapping LUMC

In verband met een verbouwing op het buitenterrein van het Leids Universitair Medisch Centrum was het noodzakelijk dat de fietsenstalling op een andere plek zou komen. De huidige Falco fietsoverkapping was nog van een dusdanig goede kwaliteit dat het zonde zou zijn om deze af te breken en een compleet nieuwe overkapping te bouwen op een andere plek.

Verplaatsen

Om deze reden heeft Falco de oude overkapping gedemonteerd en sommige onderdelen afgevoerd naar de Falco vestiging in Vriezenveen. Onderdelen zoals de houten belatting en de RVS beschermplating op de deur zijn hergebruikt voor de fietsoverkapping op de nieuwe plek. De nieuwe overkapping is meteen wat aangepast t.o.v. de vorige overkapping, de deuren draaien nu naar binnen.

Het gaat om een Q-550 fietsoverkapping met hardhouten open latwerk. Het open latwerk, de balken en de boei zijn voorzien van een blauwe RAL kleur.

Falco en de circulaire economie

Dit project past goed in Falco’s visie van de circulaire economie.In de toekomst verwachten we meer van dit soort projecten. Falco onderzoekt momenteel de mogelijkheden op het gebied van circulariteit en de circulaire economie. Productontwikkeling is hierin een belangrijk aspect. Zo wil Falco producten gaan ontwerpen die nog beter kunnen meedraaien in de circulaire economie. Denk hierbij aan ontwerpen voor nog langere levensduur, voor (de)assemblage, refurbishing en remanufacturing, maar ook voor reparatie en onderhoud en voor (schone en hoogwaardige) recycling. Het huidige Falco assortiment zal ook beoordeeld worden en bekeken worden hoe we hier op een circulaire manier mee om kunnen gaan. Sinds 1 april is John Wermink in dienst getreden als Circulair Manager bij Falco, hij zal zich bezig gaan houden met alle circulaire zaken.

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!