Back to top
Tawk.to

Verlichte fietsenstalling in Venray

Home Projecten Verlichte fietsenstalling in Venray

De fietsenstalling bij het gemeentehuis Venray was aan vervanging en uitbreiding van het aantal fietsplaatsen toe. Gezien het feit dat het Gemeentehuis Venray een monumentaal pand is werd er in nauw overleg met Falco een ontwerp gemaakt, dat is voorgelegd aan de welstandscommissie. Na toestemming van deze commissie zijn er 3 dubbelzijdige overkappingen FalcoSpan geplaatst bij het gemeentehuis Venray.

Fietsenstalling met zwevend karakter

De FalcoSpan heeft een zeer open karakter. Door de eenvoudige opbouw past deze stalling in elke omgeving. De draagkolommen voor de overkappingen zijn gepoedercoat in RAL 9005. Het regenwater wordt verzameld in het dakprofiel. Via de FalcoSpan staanders wordt het water via een afvoer boven het maaiveld afgevoerd. Standaard is de FalcoSpan een open overkapping, maar door het toevoegen van hardglas kan de overkapping gesloten gemaakt worden.

In de fietsenstalling zijn enkel- en dubbelzijdige FalcoSound rijwielrekken geplaatst om bijna 100 fietsplaatsen te creëren.

Inclusief LED-verlichting

Op verzoek van de Gemeente Venray is er LED verlichting aangebracht in de profielen van de FalcoSpan overkappingen. Falco plaatst regelmatig overkappingen die net iets anders zijn dan anders. Vorig jaar heeft Falco bijvoorbeeld voor het werkleerbedrijf Combiwerk een op maat gemaakte FalcoSpan gemaakt met 114 zonnecollectoren op het dak.

Ger Joosten,  Technisch beheerder Gemeente Venray, is zeer tevreden over de uitvoering van het gehele project, met name over de positieve samenwerking met de Falco adviseurs.

Heeft u interesse in een gesprek met één van onze adviseurs, neem dan contact op via telefoon 0546- 55 44 44 of email verkoop@falco.nl.

Bekijk de producten geplaatst voor dit project:

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!