Back to top
Tawk.to

Falco overkapping voor zonnecollectoren

Home Projecten Falco overkapping voor zonnecollectoren

Na de FalcoLok met de toevoeging het groendak, heeft Falco voor de FalcoSpan overkapping ook een nieuwe variant gemaakt zodat zonnecollectoren op het dak geplaatst kunnen worden. Falco heeft de op maat gemaakte FalcoSpan gemaakt in opdracht van VBK Zuid voor het werkleerbedrijf Combiwerk.

Aanpassingen overkapping

De overkapping FalcoSpan is op een aantal punten aangepast zodat de zonnecollectoren geplaatst konden worden. De daken zijn niet onder 90 graden geplaatst zoals doorgaans, maar onder 25 graden. Dit levert meer rendement op.
Daarnaast is de FalcoSpan uitgevoerd met extra lange liggers die het gewicht van de 114 zonnecollectoren kunnen dragen.

Materialen

De FalcoSpan is voorzien van thermisch verzinkte wandelementen met 8 mm veiligheidsglas. De daken zijn voorzien van aluzinc profielplaten met een gepoedercoate dakrand en draagkolommen.

Zonne-energie opwekken met fietsenstalling

Falco heeft de op maat gemaakt FalcoSpan geleverd met 36 enkelzijdige rijwielrekken Ideaal met 6 plaatsen. Door de voorvork te klemmen zijn de kansen om het voorwiel te verbuigen enorm gereduceerd. Ook is er een extra opening bevestigd waaraan de fiets bevestigd kan worden middels een extra (ketting) slot. Zo wordt de overkapping duurzaam ingezet om zonne-energie op te wekken en als fietsenstalling.

Duurzaam Resultaat

De elektriciteit die wordt gewonnen met de zonnecollectoren is duurzaam, omdat bij de productie geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Combiwerk gebruikt de gewonnen elektriciteit zelf voor bijvoorbeeld de verlichting in de fietsenstalling of het wordt terug gevoerd aan het net.
Falco werkt en produceert volgens de criteria voor duurzaam inkopen van de overheid. Ook worden onze producten van duurzame materialen gemaakt.

Voor een mooiere buitenwereld, ook voor later.

Meer informatie?

 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!