Back to top
Tawk.to

State of the art fietsparkeervoorziening bij Engels station

Home Projecten State of the art fietsparkeervoorziening bij Engels station

We hebben al eerder berichten geplaatst over het feit dat ons dochterbedrijf Falco U.K. een groot aantal cycle hubs succesvol heeft ingericht bij stations in Londen en Schotland.

Afgelopen zomer heeft Falco U.K. een complete cycle hub ingericht in Reading. In deze cycle hub kunnen 600 fietsen geparkeerd worden in het Falco etage systeem. De FalcoLevel Premium+ dubbellaagse systemen worden overdekt door de ruime, moderne overkapping FalcoRail. Als extra kunnen de forenzen gebruik maken van de FalcoFiks 2.0 fietspomp, de FalcoFiks 2.0 (reparatie zuil) en er zijn Falco  zitelementen aanwezig waarop men kan uitrusten.

Stimuleren            

Met het inrichten van de Cycle Hub hoopt de gemeenteraad van Reading nog meer mensen te stimuleren om op de fiets naar het station te komen. Reading is een drukke stad en de nieuwe hub draagt bij aan een duurzaam transport aanbod. Falco heeft dit jaar al meer dan 5.000 fietsparkeerplaatsen  gerealiseerd en in de toekomst zullen dit er nog veel meer worden.

 Compact fietsparkeren

Het etage-fietsenrek FalcoLevel Premium+ is een gebruikersvriendelijk fietsparkeersysteem. Door het dubbellaags parkeren kunnen er 2 keer zoveel fietsen geparkeerd worden op hetzelfde aantal vierkante meter als met een enkellaags fietsenrek. Ideaal voor locaties waar veel fietsers zich concentreren, zoals scholen, openbare fietsenstallingen en winkelcentra.

De transparante overkapping FalcoRail is geschikt om alle Falco fietsenrekken onder te stallen, in het bijzonder het etage-fietsenrek FalcoLevel Premium+.  De fietsoverkapping is ontworpen zonder tussenstaanders, dit betekent meer fietsparkeerruimte.

Hier kunt u meer lezen over de mogelijkheden en extra’s van het etage systeem en van de fietsoverkapping.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!