Back to top
Tawk.to

Ruime scootmobiel overkapping met groendak geplaatst bij seniorencomplex

Home Projecten Ruime scootmobiel overkapping met groendak geplaatst bij seniorencomplex

Bij seniorencomplex De Hoven in Lelystad heeft Falco een ruime scootmobiel overkapping geplaatst met een groendak en twee ruime deuren zodat bewoners hun scootmobiel zonder problemen veilig en droog kunnen stallen.

Scootmobielstalling

Opdrachtgever Centrada heeft gekozen voor een op maat gemaakte FalcoLok overkapping. De overkapping is zeer ruim met een breedte van 635 cm en een diepte van 1600 cm. Er kunnen ruim 20 scootmobiels worden geparkeerd in de overkapping.

De constructie van de fietsenberging is opgebouwd uit stalen dakframes. Standaard is het dak van de FalcoLok uitgevoerd met een aluzinc damwand profelplaat van 1 mm dik. Het dak is geschikt gemaakt voor sedum door het te verzwaren. Een groendak heeft veel verschillende voordelen, zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. Tot slot is het voor de bewoners die vanuit hun appartement uitkijken op de overkapping mooi om te zien.

Voor de wandbekleding is gekozen voor FSC® gecertificeerd hardhouten latten. Het is ook mogelijk om andere materialen te gebruiken voor de wandbekleding. Klik hier voor een overzicht.

De scootmobiel overkapping is voorzien van twee extra brede deuren die afgesloten kunnen worden.

Advies op maat

Falco overkappingen zijn niet alleen in te zetten als fietsoverkapping, maar ook uitermate geschikt als scootmobiel overkapping. Door onze eigen ontwerp- en productie afdeling in Vriezenveen is er veel mogelijk. Onze projectadviseurs denken graag met u mee over de mogelijkheden. U kunt contact opnemen via het offerte aanvraag formulier op deze pagina,via de mail info@falco.nl, chat of telefonisch (0546) 55 44 44.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!