Back to top
Tawk.to

Ruime scootmobiel overkapping met groendak geplaatst bij seniorencomplex

Home Projecten Ruime scootmobiel overkapping met groendak geplaatst bij seniorencomplex

Bij seniorencomplex De Hoven in Lelystad heeft Falco een ruime scootmobiel overkapping geplaatst met een groendak en twee ruime deuren zodat bewoners hun scootmobiel zonder problemen veilig en droog kunnen stallen.

Scootmobielstalling

Opdrachtgever Centrada heeft gekozen voor een op maat gemaakte FalcoLok overkapping. De overkapping is zeer ruim met een breedte van 635 cm en een diepte van 1600 cm. Er kunnen ruim 20 scootmobiels worden geparkeerd in de overkapping.

De constructie van de fietsenberging is opgebouwd uit stalen dakframes. Standaard is het dak van de FalcoLok uitgevoerd met een aluzinc damwand profelplaat van 1 mm dik. Het dak is geschikt gemaakt voor sedum door het te verzwaren. Een groendak heeft veel verschillende voordelen, zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. Tot slot is het voor de bewoners die vanuit hun appartement uitkijken op de overkapping mooi om te zien.

Voor de wandbekleding is gekozen voor FSC® gecertificeerd hardhouten latten. Het is ook mogelijk om andere materialen te gebruiken voor de wandbekleding. Klik hier voor een overzicht.

De scootmobiel overkapping is voorzien van twee extra brede deuren die afgesloten kunnen worden.

Advies op maat

Falco overkappingen zijn niet alleen in te zetten als fietsoverkapping, maar ook uitermate geschikt als scootmobiel overkapping. Door onze eigen ontwerp- en productie afdeling in Vriezenveen is er veel mogelijk. Onze projectadviseurs denken graag met u mee over de mogelijkheden. U kunt contact opnemen via het offerte aanvraag formulier op deze pagina,via de mail info@falco.nl, chat of telefonisch (0546) 55 44 44.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!