Back to top
Tawk.to

Prachtige overkapping met glazen dak in Waalre

Home Projecten Prachtige overkapping met glazen dak in Waalre

Het Huis van Waalre, het nieuwe multifunctionele gemeentehuis, bezit naast de gemeentebalie een grand-café, een bibliotheek en diverse zalen voor vergaderingen, workshops enz. Ook hebben een aantal verenigingen er hun intrek genomen. Een plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken! Falco plaatste er onze prachtige FalcoHoth overkapping met glazen dak.

Fietsoverkapping FalcoHoth

De FalcoHoth overkapping is oorspronkelijk ontwikkeld voor onze export vertegenwoordigingen: deze overkapping kan namelijk een hoge sneeuwlast dragen. Tijdens het ontwerpproces is echter ook veel aandacht geweest voor de esthetische details van de fietsoverkapping. De overkapping is uitgevoerd met zwaardere materialen dan voor standaard overkappingen. Ook de goten zijn speciaal ontworpen. Echter , door de openingen in het design, oogt de overkapping niet massief.

Het resultaat: een prachtige overkapping met een robuuste stalen constructie, gepoedercoat in RAL 7021, kleur zwartgrijs, en een dak van gelaagd glas.

Fietsenrekken Ideaal 2.0 met FietsParKeur

In de overkapping staan Ideaal 2.0 fietsenrekken, eveneens gepoedercoat in RAL 7021. Door de hart-op-hart afstand van 20 cm tussen de wielbeugels zorgt dit dubbelzijdige fietsenrek voor voldoende parkeerruimte tussen de fietsen. Dit verlaagt het risico dat fietsen verstrengeld raken. Het fietsenrek Ideaal voldoet aan het FietsParKeur voor afgesloten ruimtes. 

NEN-EN 1090

Falco heeft als missie “het duurzaam inrichten van uw buitenruimte met producten die uitblinken in functionaliteit en vormgeving”. Falco is uiteraard in het bezit van het EN 1090-1:2009/A1:2011 certificaat. Hiermee is Falco in staat voor de stalen constructiedelen (lees overkappingen) een CE-verklaring op te stellen. Hiermee bent U verzekerd van een overkapping die voldoet aan de statische berekening volgens Eurocode EN-1993 NA:NL. Falco heeft hier gekozen voor de zwaarste waardes van toepassing in Nederland.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!