Back to top
Tawk.to

Overkapping met groendak in de U.K.

Home Projecten Overkapping met groendak in de U.K.

Onze collega’s in de U.K van dochterbedrijf Falco U.K hebben een op maat gemaakte FalcoLok geplaatst. Deze overkapping is bekleed met FSC gecertificeerde hardhouten latten, 5 dubbele deuren, 4 tussenwanden en afvoerpijpen. Het dak is bekleed met sedum. Om zeker te weten dat het dak het gewicht van het sedum aan kan, zijn er statische berekeningen gemaakt.

Deze overkapping wordt gebruikt als berging voor afvalbakken. De berging is geplaatst op Linden Farm, een boerderij waar 10 jongeren met autisme begeleid wonen.  De klant is Surrey County Council en aannemer Beard Construction heeft het project uitgevoerd.

Groen dak

Een groen dak op een overkapping heeft veel voordelen, lees er hier meer over. In Nederland hebben we ook al meerdere overkappingen geleverd met sedum. Op Pinterest staan al deze projecten bij elkaar op het bord Groendak.

Op maat

Wilt u ook een overkapping die niet in ons standaard assortiment zit, dan denkt onze projectadviseur samen met onze ontwerp- en productie afdeling graag met u mee!

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!