Back to top
Tawk.to

Overkapping met groendak in de U.K.

Home Projecten Overkapping met groendak in de U.K.

Onze collega’s in de U.K van dochterbedrijf Falco U.K hebben een op maat gemaakte FalcoLok geplaatst. Deze overkapping is bekleed met FSC gecertificeerde hardhouten latten, 5 dubbele deuren, 4 tussenwanden en afvoerpijpen. Het dak is bekleed met sedum. Om zeker te weten dat het dak het gewicht van het sedum aan kan, zijn er statische berekeningen gemaakt.

Deze overkapping wordt gebruikt als berging voor afvalbakken. De berging is geplaatst op Linden Farm, een boerderij waar 10 jongeren met autisme begeleid wonen.  De klant is Surrey County Council en aannemer Beard Construction heeft het project uitgevoerd.

Groen dak

Een groen dak op een overkapping heeft veel voordelen, lees er hier meer over. In Nederland hebben we ook al meerdere overkappingen geleverd met sedum. Op Pinterest staan al deze projecten bij elkaar op het bord Groendak.

Op maat

Wilt u ook een overkapping die niet in ons standaard assortiment zit, dan denkt onze projectadviseur samen met onze ontwerp- en productie afdeling graag met u mee!

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!