Back to top
Tawk.to

Origineel Falco straatmeubilair onderdeel van kunstwerk

Home Projecten Origineel Falco straatmeubilair onderdeel van kunstwerk

Het Koningsplein in Enschede, een nieuw plein in Enschede, heeft door op maat gemaakt straatmeubilair en een serie kunstwerken van de bekende kunstenaar Arne Quinze, een geweldige uitstraling.

Het Koningsplein is de verbinding tussen de binnenstad, het MST en de Van Heekgarage. Het Koningsplein vormt daarmee de schakel tussen het MST en de binnenstad en wordt naar verwachting met dagelijks ongeveer 10.000 bezoekers één van de drukste punten van de stad.

Straatmeubilair banken voor Koningsplein

In samenwerking met de gemeente Enschede heeft Falco 29 banken en zes poefen ontworpen en geproduceerd voor het Koningsplein. “Gekozen is voor banken met en zonder rugleuning, vervaardigd uit staal en tropisch hardhout”, vertelt Marc Kosse, hoofd Verkoop Nederland van Falco. “Aan de onderkant van de banken is een luik voorzien, waarin Atelier Lek de verlichting heeft aangebracht. Dit zorgt voor een bijzonder effect in de avonduren.”

Dubbele functie

Naast het straatmeubilair heeft Falco ook de betonnen fundatie geleverd, die door aannemer NTP is geplaatst. “De aannemer heeft vervolgens de banken en poefen op het plein gemonteerd. De poefen zijn hierbij aan de kant van de hoofdingang geplaatst, zodat mensen die op hun taxi of ander vervoer wachten, even kunnen rusten. Daarnaast doen de poefen dienst als inrijdbeveiliging. Want het plein is autovrij.”

Maatwerk

Kosse kijkt terug op een geslaagd project. “We hebben hier echt maatwerk kunnen leveren, conform de eisen van de gemeente. Op geen enkele plek in Nederland zijn vergelijkbare banken en poefen te vinden.

 

Meer informatie over Falco banken en op maat?

Bekijk hier alle standaard banken

Bekijk hier alle projecten van op maat gemaakt straatmeubilair.

Overige projecten gemeente Enschede

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!