Back to top
Tawk.to

Op maat gemaakte transparante fietsenstalling met etagerekken voor Universiteit Leiden

Home Projecten Op maat gemaakte transparante fietsenstalling met etagerekken voor Universiteit Leiden

Op het buitenterrein van de Universiteit Leiden is een moderne, op maat gemaakte fietsenstalling gerealiseerd met ruimte voor 132 fietsen die geparkeerd kunnen worden in etagerekken.

Transparante fietsoverkapping op maat

De Universiteit Leiden was op zoek naar een transparante fietsenstalling die helemaal overdekt was. De voorkeur ging uit naar overkapping FalcoRail wat betreft design. Echter was het de wens dat de fietsoverkapping afsluitbaar zou zijn en helemaal overkapt. FalcoRail is als basis genomen en onze productontwerpers hebben met wat aanpassingen deze overkapping geheel naar wens gemaakt. Door rondom de fietsenstalling vier wanden te plaatsen met in 1 van de wanden in de korte zijde een deur te plaatsen met een dagschoot ontgrendelaar en een deurdranger is de stalling afsluitbaar gemaalt. Twee wanden zijn bekleed met glas en twee wanden zijn bekleed met traliepanelen. De bekledingen zijn bevestigd op stalen frames.

FalcoRail model combi bestaat uit twee FalcoRail overkappingen die tegenover elkaar zijn geplaatst. Door een looppad afdekking kunnen fietsers hun fietsen droog parkeren. Het dak van de overkapping, inclusief de looppad afdekking bestaat uit transparant polycarbonaat.

In totaal heeft de fietsoverkapping een diepte van 14 meter.

Kleur

De staalconstructie en de wandbekleding is gepoedercoat in een antraciet grijs kleur. Het poedercoaten van de materialen is ook gedaan bij onze hoofdvestiging in Vriezenveen.

Fietsenrekken en fietsaanleunbeugels

Om in totaal 132 fietsen te kunnen parkeren zijn er etagerekken FalcoLevel Premium+ geplaatst. Door dubbellaags te fietsparkeren kunnen er 2 keer zoveel fietsen geparkeerd worden. Op het buitenterrein van de Universiteit Leiden zijn ook fietsaanleunbeugels geplaatst waar ook tientallen fietsen geparkeerd kunnen worden door bezoekers die niet over een sleutel van de stalling beschikken.

Inspiratie

Falco richt veel schoolterreinen in met fietsparkeersystemen en straatmeubilair. Op ons Pinterest bord Schoolterrein inrichten vindt u afbeeldingen van praktijkvoorbeelden van andere universiteiten, hogescholen en lagere scholen die zijn ingericht met Falco straatmeubilair en of fietsoverkappingen of bergingen. Ook op deze pagina vindt u meer informatie over het inrichten van schoolpleinen. Wenst u advies op maat? Een van onze projectadviseurs komt graag bij u langs om met u mee te denken over de mogelijkheden voor uw schoolterrein. 

Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!