Back to top
Tawk.to

Op maat gemaakte transparante fietsenstalling met etagerekken voor Universiteit Leiden

Home Projecten Op maat gemaakte transparante fietsenstalling met etagerekken voor Universiteit Leiden

Op het buitenterrein van de Universiteit Leiden is een moderne, op maat gemaakte fietsenstalling gerealiseerd met ruimte voor 132 fietsen die geparkeerd kunnen worden in etagerekken.

Transparante fietsoverkapping op maat

De Universiteit Leiden was op zoek naar een transparante fietsenstalling die helemaal overdekt was. De voorkeur ging uit naar overkapping FalcoRail wat betreft design. Echter was het de wens dat de fietsoverkapping afsluitbaar zou zijn en helemaal overkapt. FalcoRail is als basis genomen en onze productontwerpers hebben met wat aanpassingen deze overkapping geheel naar wens gemaakt. Door rondom de fietsenstalling vier wanden te plaatsen met in 1 van de wanden in de korte zijde een deur te plaatsen met een dagschoot ontgrendelaar en een deurdranger is de stalling afsluitbaar gemaalt. Twee wanden zijn bekleed met glas en twee wanden zijn bekleed met traliepanelen. De bekledingen zijn bevestigd op stalen frames.

FalcoRail model combi bestaat uit twee FalcoRail overkappingen die tegenover elkaar zijn geplaatst. Door een looppad afdekking kunnen fietsers hun fietsen droog parkeren. Het dak van de overkapping, inclusief de looppad afdekking bestaat uit transparant polycarbonaat.

In totaal heeft de fietsoverkapping een diepte van 14 meter.

Kleur

De staalconstructie en de wandbekleding is gepoedercoat in een antraciet grijs kleur. Het poedercoaten van de materialen is ook gedaan bij onze hoofdvestiging in Vriezenveen.

Fietsenrekken en fietsaanleunbeugels

Om in totaal 132 fietsen te kunnen parkeren zijn er etagerekken FalcoLevel Premium+ geplaatst. Door dubbellaags te fietsparkeren kunnen er 2 keer zoveel fietsen geparkeerd worden. Op het buitenterrein van de Universiteit Leiden zijn ook fietsaanleunbeugels geplaatst waar ook tientallen fietsen geparkeerd kunnen worden door bezoekers die niet over een sleutel van de stalling beschikken.

Inspiratie

Falco richt veel schoolterreinen in met fietsparkeersystemen en straatmeubilair. Op ons Pinterest bord Schoolterrein inrichten vindt u afbeeldingen van praktijkvoorbeelden van andere universiteiten, hogescholen en lagere scholen die zijn ingericht met Falco straatmeubilair en of fietsoverkappingen of bergingen. Ook op deze pagina vindt u meer informatie over het inrichten van schoolpleinen. Wenst u advies op maat? Een van onze projectadviseurs komt graag bij u langs om met u mee te denken over de mogelijkheden voor uw schoolterrein. 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!