Back to top
Tawk.to

Klant in beeld: Universiteit Twente

Home Projecten Klant in beeld: Universiteit Twente

De campus van de Universiteit Twente is in de jaren zestig aangelegd in een parkachtige omgeving tussen Enschede en Hengelo. Op het terrein van de Universiteit Twente staan veel Falco producten. Sommige producten staan er al jaren en zijn nog niet aan vervanging toe. In ons assortiment zijn een aantal van deze producten inmiddels gerestyled zoals het fietsenrek Ideaal en fietsoverkapping Gamma. Lees hier meer over onze duurzame producten voor buiten.

Dubbelzijdige overkapping FalcoGamma

Een van de meest recente projecten die Falco heeft gerealiseerd voor de Universiteit Twente is een dubbelzijdige overkapping FalcoGamma met tussenwanden van glas. Een zijde is bestemd voor het parkeren van fietsen. Falco heeft de stalen fietsaanleunbeugels en fietsenrekken Ideaal 2.0 ook geleverd. De andere zijde wordt gebruikt om scooters te parkeren. 

De fietsoverkapping FalcoGamma is op meerdere plekken te vinden op de UT campus, evenals de fietsaanleunbeugels en de fietsenrekken Ideaal 2.0.

FalcoLok overkappingen

De FalcoLok is een vandalismebestendige overkapping. Deze overkapping is zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden en samen te stellen als berging. De FalcoLok wordt vooral ingezet als fietsenberging. UT studenten kunnen hun fiets parkeren in diverse FalcoLok 250en FalcoLok 500 overkappingen die te vinden zijn op het buitenterrein van de universiteit.

Fietsenrekken

Naast de al eerder genoemde fietsenrekken Ideaal 2.0 staan er ook A-11 fietsenrekken in een fietskelder. Ook zijn er fietsenrekken van de Triangel serie op diverse plekken te vinden. Tevens staan er etagerekken op het campusterrein, met dit dubbellaagse fietsparkeersysteem kunnen er twee keer zoveel fietsen geparkeerd worden.

Tevreden klant

Het feit dat er zoveel Falco producten op de campus staan, zegt genoeg over de tevredenheid van de Universiteit Twente over onze fietsparkeerproducten. Falco is 1 van de preferred suppliers en het contact tussen onze projectadviseurs en de Universiteit is prima. Falco's hoofdvestiging is in Vriezenveen, Twente dus een bezoek is ook zo gepland!

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!