Back to top
Tawk.to

Klant in beeld: Universiteit Twente

Home Projecten Klant in beeld: Universiteit Twente

De campus van de Universiteit Twente is in de jaren zestig aangelegd in een parkachtige omgeving tussen Enschede en Hengelo. Op het terrein van de Universiteit Twente staan veel Falco producten. Sommige producten staan er al jaren en zijn nog niet aan vervanging toe. In ons assortiment zijn een aantal van deze producten inmiddels gerestyled zoals het fietsenrek Ideaal en fietsoverkapping Gamma. Lees hier meer over onze duurzame producten voor buiten.

Dubbelzijdige overkapping FalcoGamma

Een van de meest recente projecten die Falco heeft gerealiseerd voor de Universiteit Twente is een dubbelzijdige overkapping FalcoGamma met tussenwanden van glas. Een zijde is bestemd voor het parkeren van fietsen. Falco heeft de stalen fietsaanleunbeugels en fietsenrekken Ideaal 2.0 ook geleverd. De andere zijde wordt gebruikt om scooters te parkeren. 

De fietsoverkapping FalcoGamma is op meerdere plekken te vinden op de UT campus, evenals de fietsaanleunbeugels en de fietsenrekken Ideaal 2.0.

FalcoLok overkappingen

De FalcoLok is een vandalismebestendige overkapping. Deze overkapping is zowel in de breedte als in de diepte onbeperkt uit te breiden en samen te stellen als berging. De FalcoLok wordt vooral ingezet als fietsenberging. UT studenten kunnen hun fiets parkeren in diverse FalcoLok 250en FalcoLok 500 overkappingen die te vinden zijn op het buitenterrein van de universiteit.

Fietsenrekken

Naast de al eerder genoemde fietsenrekken Ideaal 2.0 staan er ook A-11 fietsenrekken in een fietskelder. Ook zijn er fietsenrekken van de Triangel serie op diverse plekken te vinden. Tevens staan er etagerekken op het campusterrein, met dit dubbellaagse fietsparkeersysteem kunnen er twee keer zoveel fietsen geparkeerd worden.

Tevreden klant

Het feit dat er zoveel Falco producten op de campus staan, zegt genoeg over de tevredenheid van de Universiteit Twente over onze fietsparkeerproducten. Falco is 1 van de preferred suppliers en het contact tussen onze projectadviseurs en de Universiteit is prima. Falco's hoofdvestiging is in Vriezenveen, Twente dus een bezoek is ook zo gepland!

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!