Back to top
Tawk.to

Herinrichting schoolplein ECL in Haarlem

Home Projecten Herinrichting schoolplein ECL in Haarlem

Het schoolplein van Het Eerste Christelijk Lyceum Haarlem (ECL) is heringericht met een fietsoverkapping met groendak. In de fietsoverkapping zijn verschillende fietsenrekken geplaatst. Op diverse plekken op het schoolplein staan afvalbakken. Een aantal zijn vrijstaand geplaatst en een aantal afvalbakken zijn gemonteerd aan de wand.

Fietsoverkapping met groendak

De overkapping die op het plein van het ECL is geplaatst, is uit de FalcoLok serie. Het gaat om een FalcoLok 500 met een afmeting van 5 x 6 meter. Het frame van de overkapping bestaat uit een dragende staalconstructie en een robuust dak van aluzinc profielen. De zijwanden zijn bekleed met FSC® gecertificeerde hardhouten latten. Het is ook mogelijk om andere wandbekleding te kiezen. Het staal van deze overkaping is gepoedercoat in zwart.

Het dak is verstevigd omdat er sedum op gelegd is. Een groendak heeft vele voordelen. Zo isoleert een groendak warmte en geluid, neemt fijnstof op en vermindert  de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding.

De overkapping is verlicht middels LED verlichting.

Fietsenrekken met oplaadpunt

Er kunnen 20 fietsen worden geparkeerd in FalcoSound fietsenrekken, de helft hiervan kan ook worden opgeladen aan FalcoSound fietsenrekken met oplaadpunten.Bekijk hier al onze fietsenrekken met oplaadpunt.

Ook staan er op het schoolplein verschillende fietsenrekken A-11, zowel enkelzijdige als dubbelzijdige fietsenrekken.Fietsenrek A-11 is al jaren het meest verkochte fietsenrek; stabiel,  praktisch en budgetvriendelijk.

FalcoJona afvalbakken

De FalcoJona is de sterke afvalbak van Falco. Ontworpen door ipv Delft in nauwe samenwerking met Falco, en gemaakt in onze fabriek te Vriezenveen, is deze afvalbak een sterk staaltje straatmeubilair. In totaal zijn er 13 afvalbakken geplaatst om het schoolplein netjes te houden. De inhoud van de afvalbakken is 50 liter en de binnenbakken zijn makkelijk te legen door de twee handvatten die zijn bevestigd aan de binnenbak.

Zowel de bak als de staanders zijn gepoedercoat in het zwart.

Negen afvalbakken zijn gemonteerd aan de wand middels muurbeugels. De overige 4 afvalbakken zijn gemonteerd op de grond middels dubbele buisstaanders met aangegoten betonvoet.

Advies

Op zoek naar fietsparkeeroplossingen voor uw school, bedrijf of gemeente? Onze projectadviseurs helpen u graag met de juiste keuze. We zijn bereikbaar via info@falco.nl of 0546 55 44 44.

 

 

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!