Back to top
Tawk.to

Herinrichting busstation Westerhaar met fietsoverkapping en wachtruimte

Home Projecten Herinrichting busstation Westerhaar met fietsoverkapping en wachtruimte

Het Kervelplein in Westerhaar heeft een transformatie ondergaan en is nu een fijne, groene plek geworden. Niet alleen voor busreizigers, maar voor alle inwoners van Westerhaar, aangezien het Kervelplein het hart vormt van Westerhaar, een dorp in de gemeente Twenterand. Reko Raalte kreeg de opdracht en benaderde Falco voor het produceren en plaatsen van de fietsoverkapping en het straatmeubilair.

Fietsoverkapping en wachtruimte ineen!

Voorheen was de fietsenstalling weggestopt in een donker hoekje van het station, maar nu prijkt het fier als het middelpunt van het plein. Een eigentijdse, transparante overkapping van 8 x 5 meter, onderverdeeld in drie secties. Het middelste gedeelte fungeert als fietsoverkapping en de buitenste twee gedeeltes doen dienst als wachtruimtes. De overkapping is op maat gemaakt en heeft als basis onze populaire FalcoLok overkapping. Doordat de wanden van veiligheidsglas zijn, doet deze overkapping denken aan de cycle hubs die ons dochterbedrijf veel plaatst in de U.K. Een doordacht lichtplan zorgt ervoor dat reizigers zich ook 's avonds veilig voelen, dankzij de geïntegreerde LED-verlichting in het dak. Bovendien is het dak bedekt met sedum, wat niet alleen een natuurlijke uitstraling biedt maar ook tal van voordelen met zich meebrengt. De staalconstructie van de overkapping is gepoedercoat in een elegante antracietgrijze kleur.

Inrichting van de fietsoverkapping

In het gedeelte waar reizigers hun fietsen veilig en droog kunnen parkeren, zijn grijze FalcoLean fietsaanleunbeugels geplaatst. Deze praktische fietsnietjes staan ook op andere plekken op het plein. In totaal zijn er 9 fietsaanleunbeugels geplaatst.

Inrichting van de wachtabri’s

De twee bushokjes aan weerszijde van de fietsenstalling zijn ingericht met zitbanken FalcoBloc zonder rugleuning en een strakke afvalbak FalcoJona. Beide straatmeubilair producten zijn gepoedercoat in dezelfde kleur als de staalconstructie van de overkapping en de fietsaanleunbeugels. Zo creëren we een harmonieus geheel.

Straatmeubilair

Maar straatmeubilair beperkt zich niet tot de wachtruimtes. Ook op andere locaties van het Kervelplein staan FalcoBloc buitenbanken ( met rug), afvalbakken en tevens staat er een fraaie zeshoekige FalcoBloc bank. Falco straatmeubilair geeft het nieuw ingerichte plein een gebruiksvriendelijke, open en groene uitstraling! Onze FalcoBloc bankjes zijn speciaal ontworpen om te zorgen voor een ontspannen zitervaring. Met hun moderne en stijlvolle design passen ze perfect bij de uitstraling van het plein. Ze zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, zodat je er het hele jaar door van kunt genieten. Naast comfort bieden we ook duurzaamheid. Onze FalcoJona afvalbakken zijn strategisch geplaatst op het plein om ervoor te zorgen dat het schoon en opgeruimd blijft. Ze zijn robuust en gemakkelijk te gebruiken. Zo dragen we samen zorg voor een schone en aantrekkelijke omgeving waar iedereen van kan genieten.

Advies op locatie

Interesse in een fietsoverkapping, wachtruimte, straatmeubilair op uw locatie? Mail ons op info@falco.nl, bel naar 0546 55 44 44, chat via de website met ons of bekijk voor meer inspiratie de borden Publieke Ruimte inrichten of Abris/ wachtruimte inrichten op Pinterest.

 

 

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!