Back to top
Tawk.to

Grote overkapping voor appartementencomplex in gebruik als fietsenstalling en containerberging

Home Projecten Grote overkapping voor appartementencomplex in gebruik als fietsenstalling en containerberging

Op het buitenterrein van gerenoveerd appartementencomplex Ortduynen in Den Bosch is een ruime overkapping geplaatst, bestaand uit twee delen. Een deel wordt ingericht met fietsenrekken en het andere deel doet dienst als containerberging. 

Ruime overkapping

De overkapping die is geplaatst in opdracht van Casper de Haan b.v. is een FalcoLok overkapping met een afmeting van maar liefst 20 meter bij 8 meter. Het dak is versterkt en voorzien van sedum. Een groendak heeft veel voordelen.

Op het gebied van de wandbekleding is er veel keuze, deze grote overkapping is gekozen voor twee verschillende materialen; aluzinc damwand beplating en gehard glas in glaskliklijsten. De overkapping wordt door een tussenwand van aluzinc beplating in twee gedeeld. In een deel kunnen bewoners hun fietsen parkeren en het andere gedeelte wordt gebruikt om containers droog te stallen.

Beide delen van de overkapping zijn voorzien van een eigen deur met mechanische deurdranger en dagschoot ontgrendelaar.

De overkapping is verlicht met LED verlichting met bewegingsmelders.

Fietsparkeren

Ruim 100 fietsen kunnen worden geparkeerd in de enkelzijdige en dubbelzijdige fietsenrekken van het model Ideaal 2.0.De h.o.h. afstand van deze fietsenrekken is 37,5 cm. Op elke wielbeugel van het rek is een aanbindoog bevestigd, hiermee kan de fiets extra beveiligd worden middels een slot. De rubberen hulzen op de wielklemmen beschermen de voorvork van de fiets tegen beschadiging.

Onze klanten hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en duurzame producten. Wij besteden al jaren aandacht aan hoe we onze producten zo duurzaam mogelijk kunnen aanbieden. Daarom hebben wij met de Milieukostenindicator (MKI) inzichtelijk gemaakt welke impact onze producten op het milieu hebben. Voor dit product is de (ongeverifieerde) MKI-waarde beschikbaar. Deze waarde kunt u aanvragen bij John Wermink, circulair manager van Falco ( j.wermink@falco.nl).

Fietsparkeren bij appartementen complexen

Falco heeft meer dan 70 jaar ervaring met fietsparkeren, Ook bij appartementen complexen. Op ons Pinterest bord "Woningbouw" zijn een groot aantal projecten te zien die we voor verschillende appartementencomplex hebben uitgevoerd. Naast fietsparkeren kunt u bij ons ook terecht voor straatmeubilair voor een dakterras of voor een overkapping naast het gebouw.

De expertise, mogelijkheid tot eigen ontwerp en productie onder eigen dak biedt veel mogelijkheden om een passende fietsparkeervoorziening te maken. Falco's projectadviseurs geven u graag advies, ook op locatie. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze projectadviseurs via 0546 55 44 44 of via verkoop@falco.nl

 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!