Back to top
Tawk.to

Groene fietsenstalling bij appartementencomplex in Rotterdam

Home Projecten Groene fietsenstalling bij appartementencomplex in Rotterdam

Bij een appartementencomplex in Rotterdam is een Falco fietsoverkapping geplaatst waarvan de wanden zijn begroeid met Hedera. De stalling is afsluitbaar middels een enkele deur en in de overkapping zijn diverse fietsenrekken geplaatst om fietsen van bewoners in te plaatsen.

Groene overkapping

Er is een FalcoLok geplaatst met een breedte van 1500 cm. Het belangrijkste materiaal voor deze overkapping is staal;het dakframe is van staal gemaakt, net als de stalen aluzinc dakbedekking. De bekleding rondom en van de tussenwanden is traliepaneel. Het traliepaneel is bedekt met Hedera. Hedera heeft als voordeel dat hij het hele jaar groen blijft. Tevens drogen de bladeren niet uit en vallen ze niet uit. Falco verzorgt ook regelmatig de daken van een overkapping met sedum. Lees hier meer over de vele voordelen van een groene overkapping.

Fietsenrek

In de fietsenstalling kunnen fietsen worden geparkeerd in de populaire fietsenrekken Ideaal 2.0. Dit fietsenrek is geschikt voor alle soorten voorwielen met een banddikte tot 55 mm.. Fietsen zijn extra te beveiligen door het aanbindoog op de wielbeugel van het rek.

Advies fietsparkeren

Wenst u advies over fietsoverkappingen, fietsenrekken en groendakken? Een van onze projectadviseurs komt graag bij u langs op locatie om te bespreken wat voor u de beste oplossing is. Door onze eigen ontwerpers en moderne productie faciliteiten is het relatief eenvoudig om producten helemaal op maat te maken.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!