Back to top
Tawk.to

Gemeente Leiden kiest opnieuw voor fietsstandaard Triangel-10

Home Projecten Gemeente Leiden kiest opnieuw voor fietsstandaard Triangel-10

De Triangel-10 is een bijzonder model fietsstandaard waarin de fiets stabiel geparkeerd kan worden. Bovendien is de Triangel, zeker in gepoedercoate uitvoering, mooi om te zien.

Diverse locaties

Leiden is een echte fietsstad. Er is volop aandacht voor de fietser en daardoor ook aandacht voor goede fietsparkeervoorzieningen. De Gemeente Leiden koos voor haar inwoners al vaker voor de gebruiksvriendelijke Triangel-10 fietsstandaard. De fietsstandaard buigt zich naar de fietser toe, zodat de fiets zonder moeite aan één van de aanbindogen vastgezet kan worden. In opdracht van Aannemingsbedrijf Sloos werden 50 stuks Triangel fietsenrekken op diverse locaties in de gemeente Leiden geplaatst.

Productie en Poedercoating in eigen fabriek

De Triangel-10 fietsstandaards in Leiden zijn gepoedercoat in RAL 7016, antracietgrijs. Een poederlak of coating is een organische deklaag die aangebracht wordt op een stalen product. Poedercoating beschermt de zinklaag tegen aantasting en de corrosievorming. Bovendien wordt, door de kleurlaag, de levensduur aanzienlijk verlengd. Het fietsenrek Triangel-10 is ontworpen door ipv Delft in samenwerking met Falco BV en wordt in Falco’s eigen fabriek in Vriezenveen  geproduceerd. Ook het poedercoaten wordt in eigen huis gedaan. Sinds 2018 is namelijk in een onze eigen fabriek een poedercoat installatie operationeel! Dit heeft alleen maar voordelen voor u: Dat betekent één aanspreekpartner die ook het gehele traject in eigen hand heeft en houdt.

Bezig met de inrichting van de openbare ruimte? 

In opdracht van gemeentes worden Falco fietsparkeersystemen (bestaande uit o.a. fietsenrekkenfietsstandaardfietsaanleunbeugels en producten om het fietsen te stimuleren) vaak geplaatst in de openbare ruimte. Wilt u meer advies over de inrichting van de publieke ruimte in uw gemeente? Neem contact op met ons voor meer informatie; bel 0546 55 44 44 of e-mail info@falco.nl. Op Pinterest kunt u ons bord “Publieke ruimte inrichten” bekijken om inspiratie en ideeën op te doen. 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!