Back to top
Tawk.to

Gemeente Leiden kiest opnieuw voor fietsstandaard Triangel-10

Home Projecten Gemeente Leiden kiest opnieuw voor fietsstandaard Triangel-10

De Triangel-10 is een bijzonder model fietsstandaard waarin de fiets stabiel geparkeerd kan worden. Bovendien is de Triangel, zeker in gepoedercoate uitvoering, mooi om te zien.

Diverse locaties

Leiden is een echte fietsstad. Er is volop aandacht voor de fietser en daardoor ook aandacht voor goede fietsparkeervoorzieningen. De Gemeente Leiden koos voor haar inwoners al vaker voor de gebruiksvriendelijke Triangel-10 fietsstandaard. De fietsstandaard buigt zich naar de fietser toe, zodat de fiets zonder moeite aan één van de aanbindogen vastgezet kan worden. In opdracht van Aannemingsbedrijf Sloos werden 50 stuks Triangel fietsenrekken op diverse locaties in de gemeente Leiden geplaatst.

Productie en Poedercoating in eigen fabriek

De Triangel-10 fietsstandaards in Leiden zijn gepoedercoat in RAL 7016, antracietgrijs. Een poederlak of coating is een organische deklaag die aangebracht wordt op een stalen product. Poedercoating beschermt de zinklaag tegen aantasting en de corrosievorming. Bovendien wordt, door de kleurlaag, de levensduur aanzienlijk verlengd. Het fietsenrek Triangel-10 is ontworpen door ipv Delft in samenwerking met Falco BV en wordt in Falco’s eigen fabriek in Vriezenveen  geproduceerd. Ook het poedercoaten wordt in eigen huis gedaan. Sinds 2018 is namelijk in een onze eigen fabriek een poedercoat installatie operationeel! Dit heeft alleen maar voordelen voor u: Dat betekent één aanspreekpartner die ook het gehele traject in eigen hand heeft en houdt.

Bezig met de inrichting van de openbare ruimte? 

In opdracht van gemeentes worden Falco fietsparkeersystemen (bestaande uit o.a. fietsenrekkenfietsstandaardfietsaanleunbeugels en producten om het fietsen te stimuleren) vaak geplaatst in de openbare ruimte. Wilt u meer advies over de inrichting van de publieke ruimte in uw gemeente? Neem contact op met ons voor meer informatie; bel 0546 55 44 44 of e-mail info@falco.nl. Op Pinterest kunt u ons bord “Publieke ruimte inrichten” bekijken om inspiratie en ideeën op te doen. 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!