Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling met e-bike oplaadpunt voor ANWB

Home Projecten Fietsenstalling met e-bike oplaadpunt voor ANWB

De ANWB heeft een duurzame fietsparkeergelegenheid geplaatst, een fietsenstalling die ook geschikt is voor e-bikes! Falco heeft dit project verzorgd en heeft al ruim 60 jaar expertise op het gebied van fietsparkeervoorzieningen en voldoet daarnaast ruim aan de criteria voor duurzaam inkopen!

Fietsenstalling

De ANWB heeft een fietsoverkapping en 10 oplaadpunten voor e-bikes geplaatst. Deze fietsenstalling is een FalcoZan 360 dubbelzijdige fietsoverkapping. Het dak van de fietsenstalling is gemaakt van aluzinc profielplaat en voor de zijwanden is sendzimir verzinkte perfoplaat gebruikt. De stalen delen zijn na verzinking gepoedercoat in RAL 7042 met kleur verkeersgrijs. De fietsenstalling heeft daarnaast een stalen regenwaterafvoer.

Meer over de FalcoZan 360

FalcoIon; fietsparkeren en opladen e-bike in één!

De ANWB in Den Haag heeft de fietsenstalling ingericht met tien Falco fietsparkeersystemen met een oplaadpunt voor de e-bike, de FalcoIon. Een unieke fietsstandaard waarin de fiets eenvoudig geparkeerd kan worden én met 2 oplaadpunten voor de geparkeerde e-bikes. 

De fiets wordt geparkeerd in het fietsenrek middels het voorwiel. Hierdoor kan eenvoudig de accu van de e-bike worden aangesloten op het oplaadpunt. De zonnepanelen die op het dak van de fietsenstalling zijn geplaatst leveren de energie voor het opladen van de e-bikes.

Meer over de FalcoIon fietsstandaard met oplaadpunt

Duurzaamheid

De materialen die Falco gebruikt voor haar producten zijn duurzaam door hun levensduur, maar zijn ook te recyclen. Staal is bijvoorbeeld 100% recyclebaar en kan worden hergebruikt. Ook de zinklaag kan gescheiden worden van het staal en worden hergebruikt.

Lees meer over Falco’s duurzaamheid.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!