Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling bij bushalte uitgebreid door populariteit

Home Projecten Fietsenstalling bij bushalte uitgebreid door populariteit

Eerder schreven we over de fietsenstalling die Falco plaatste bij de bushalte Rondweg Mijdrecht. Het doel van de provincie Utrecht was om de overstap tussen OV en fiets makkelijker te maken. Dit doel is ruimschoots gehaald; de fietsenstalling werd zo populair door reizigers die op de fiets naar het station kwamen om per trein richting Amsterdam te reizen dat het nodig was om meer fietsplekken te creëren. Op de laatste afbeelding is te zien dat het aantal fietsenrekken niet meer toereikend was voor het aantal geparkeerde fietsen.

Compact fietsparkeren

Wanneer er behoefte is aan veel fietsparkeerplaatsen, hebben we bij Falco verschillende oplossingen om ruimte te besparen. Etage fietsenrekken zijn ruimtebesparend en worden vaak geplaatst bij bijvoorbeeld stations.

De fietsoverkapping die bij de bushalte stond was een dubbelzijdige FalcoGamma overkapping. Deze uitvoering van de FalcoGamma is echter niet geschikt om etage fietsenrekken onder te plaatsen.  Hiervoor is FalcoGamma Level speciaal ontwikkeld.  Onze monteurs hebben daarom de bestaande FalcoGamma geheel gedemonteerd en de spanten vervangen door verhoogde spanten.  De beplating en spanbeugels zijn hergebruikt.

Etage fietsenrekken

Er was behoefte om het aantal fietsparkeerplaatsen met 100 stuks uit te breiden. Dit brengt het totaal op 240 fietsparkeerplekken. De huidige fietsenrekken Triangel-10  zijn vervangen door dubbelzijdige etage fietsenrekken FalcoLevel Premium+

Resultaat

Door het verhogen van het aantal fietsparkeerplaatsen is het rondom het busstation niet meer rommelig en wordt de doorgang niet meer geblokkeerd door fietsen.

Ook op zoek naar oplossingen voor een fietsparkeerprobleem? Onze projectadviseurs helpen u graag verder.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!