Back to top
Tawk.to

Fietsenstalling bij bushalte uitgebreid door populariteit

Home Projecten Fietsenstalling bij bushalte uitgebreid door populariteit

Eerder schreven we over de fietsenstalling die Falco plaatste bij de bushalte Rondweg Mijdrecht. Het doel van de provincie Utrecht was om de overstap tussen OV en fiets makkelijker te maken. Dit doel is ruimschoots gehaald; de fietsenstalling werd zo populair door reizigers die op de fiets naar het station kwamen om per trein richting Amsterdam te reizen dat het nodig was om meer fietsplekken te creëren. Op de laatste afbeelding is te zien dat het aantal fietsenrekken niet meer toereikend was voor het aantal geparkeerde fietsen.

Compact fietsparkeren

Wanneer er behoefte is aan veel fietsparkeerplaatsen, hebben we bij Falco verschillende oplossingen om ruimte te besparen. Etage fietsenrekken zijn ruimtebesparend en worden vaak geplaatst bij bijvoorbeeld stations.

De fietsoverkapping die bij de bushalte stond was een dubbelzijdige FalcoGamma overkapping. Deze uitvoering van de FalcoGamma is echter niet geschikt om etage fietsenrekken onder te plaatsen.  Hiervoor is FalcoGamma Level speciaal ontwikkeld.  Onze monteurs hebben daarom de bestaande FalcoGamma geheel gedemonteerd en de spanten vervangen door verhoogde spanten.  De beplating en spanbeugels zijn hergebruikt.

Etage fietsenrekken

Er was behoefte om het aantal fietsparkeerplaatsen met 100 stuks uit te breiden. Dit brengt het totaal op 240 fietsparkeerplekken. De huidige fietsenrekken Triangel-10  zijn vervangen door dubbelzijdige etage fietsenrekken FalcoLevel Premium+

Resultaat

Door het verhogen van het aantal fietsparkeerplaatsen is het rondom het busstation niet meer rommelig en wordt de doorgang niet meer geblokkeerd door fietsen.

Ook op zoek naar oplossingen voor een fietsparkeerprobleem? Onze projectadviseurs helpen u graag verder.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!