Back to top
Tawk.to

Fiets en scooter parkeren bij Gemeentekantoor Groningen

Home Projecten Fiets en scooter parkeren bij Gemeentekantoor Groningen

De gemeente Groningen vroeg om een herinrichting van de parkeerplaats van scooters en fietsen bij het gemeentekantoor van de Milieudienst Groningen. De bestaande fietsenrekken moesten worden gedemonteerd en afgevoerd. Uiteraard kon Falco aan deze behoefte voldoen! Door onze ontwerpafdeling werd vooraf een tekening gemaakt om het maximale rendement uit deze locatie te halen en de plaatsing in goede banen te leiden. In en om het gemeentekantoor aan de Duinkerkenstraat in Groningen werden vervolgens FalcoLevel Premium+ etagerekken met oplaadpunten voor e-bikes, FalcoIon fietsenrekken met oplaadpunt voor e-bikes en Ideaal 2.0 fietsenrekken geplaatst. Om de scooters netjes te parkeren werd gele belijning aangebracht.

In totaal kunnen er nu 117 fietsen en 12 scooters geparkeerd worden! 

FalcoLevel Premium+ etagerekken met oplaadpunt

Zowel binnen als buiten werd gekozen voor de gebruiksvriendelijke FalcoLevel Premium+. Door gebruik te maken van dit etagerek wordt de ruimte optimaal benut. In totaal werden drie enkelzijdige rekken FalcoLevel Premium+, met plek voor in totaal 58 fietsen, geplaatst. Om gebruikers van e-bikes de mogelijkheid te geven om hun fiets op te laden, werden er oplaadunits gemonteerd aan de voorzijde van de FalcoLevel Premium+. Om de oplaadunits op te laten vallen, zijn ze gepoedercoat in RAL 6018, kleur groen. De oplaadunits kunnen ook later worden gemonteerd aan al geplaatste etagerekken.

FalcoLevel Premium+ is een gebruiksvriendelijk fietsenrek. Het rek is echter niet optimaal geschikt voor zogenaamde kratfietsen (fietsen met een rek voorop bevestigd). Voor dit soort fietsen is de Bikeeper 2.0 of FalcoCrate geschikt. 

Ideaal 2.0 fietsenrekken

Nog eens 54 fietsen kunnen gestald worden in de Ideaal 2.0 fietsenrekken. Ideaal 2.0 heeft als grote voordeel dat fietsen met een bredere band en voorvork ook moeiteloos geparkeerd kunnen worden. Op elke wielbeugel van het rek vindt u standaard een aanbindoog, hiermee kan de fiets extra beveiligd worden middels een slot. De hulzen op de wielklemmen beschermen de voorvork van de fiets tegen beschadiging. Om onderscheid te maken in de fietsenrekken voor de dienstfietsen en de fietsenrekken voor de reguliere fietsen, werd gekozen om twee rekken met in totaal 10 fietsplaatsen te poedercoaten in de kleur verkeersrood, RAL 3020.

FalcoIon fietsparkeersysteem met oplaadpunt

Met de fietsstandaard FalcoIon wordt er een fietsparkeervoorziening gecreëerd voor alle soorten fietsen en tegelijkertijd een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Een FalcoIon biedt plaats aan twee fietsen en aan beide zijden kan de e-bike opgeladen worden aan het geïntegreerde oplaadpunt in de boog van de FalcoIon. Er zijn 14 fietsplaatsen FalcoIon gerealiseerd.

Belijning voor scooters

Tot slot moest er een oplossing komen zodat scooters netjes geparkeerd zullen worden. Ook dat was geen probleem voor Falco. Ons  assortiment parkeervoorzieningen is namelijk niet uitsluitend op fietsen gericht. Falco levert voor het parkeren van scooters bijvoorbeeld aanleunbeugels. Voor een klant in Amsterdam ontworpen wij onlangs op maat gemaakte scooterschermen. De gemeente Groningen koos voor belijning met een scooter logo. Simpel, maar doeltreffend! De aangebrachte belijning en logo’s hebben een opvallende gele kleur. 

Advies

Wilt u ook advies over welk fietsparkeersysteem u het beste kan gebruiken? Of zelf ervaren hoe het etagerek FalcoLevel Premium+ werkt? Onze projectadviseurs zijn beschikbaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Bel 0546-55 44 44, mail naar info@falco.nl of vul ons contactformulier in.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!