Back to top
Tawk.to

Op maat gemaakte FalcoSinus banken voor herinrichting centrum Terherne

Home Projecten Op maat gemaakte FalcoSinus banken voor herinrichting centrum Terherne

Vanuit gemeente De Fryske Marren werd de vraag aan Falco gesteld of wij zitbanken op maat kunnen maken. Bij Falco is dat zeker mogelijk door onze eigen ontwerp- en productieafdelingen. De gemeente was bezig met een herinrichting van het centrum van het Friese dorp “Terherne”. Hoe het ontwerp er globaal uit moest komen te zien was duidelijk; een zitbank in de vorm van de zwaarden van een skûtsje. Deze zwaarden zitten aan de zijkant van een zeilboot. Onze eigen ontwerpers en projectadviseur hebben een plan en klanttekeningen opgesteld. Het resulteerde in verschillende opstellingen van de de FalcoSinus zitbank, deze kon qua product en opstelling aangepast worden naar het gewenste beeld.

Jaarlijks vindt het Skûtsjesilen kampioenschap plaats in het Friese dorp,. De aanvullende vraag was dan ook vanuit de gemeente De Fryske Marren of het mogelijk was om het straatmeubilair eenvoudig te verplaatsen, zodat deze bij evenementen tijdelijk weggehaald kunnen worden. Falco's oplossing was dat de steunen met voetplaat gelijk gehouden zijn met het maaiveld, zodat deze op een prefab betonpoer met ankerhuls gemonteerd kon worden en hierdoor vrij makkelijk ook weer gedemonteerd kunnen worden.  In verband met corona ging het kampioenschap dit jaar helaas niet door.

Over FalcoSinus straatmeubilair

De FalcoSinus bankelementen zijn samengesteld uit thermisch verzinkte stalen banksteunen en FSC®-gecertificeerde hardhouten zit- en rugdelen. Ook kunnen de bankelementen gepoedercoat worden in ruim 90 RAL-kleuren.

Een groot voordeel van de serie FalcoSinus bankelementen is dat de ontwerpen erg flexibel zijn. Zo kunnen er unieke opstellingen worden gemaakt. De bank is verkrijgbaar met of zonder rugleuning en in verschillende radii en hoeken. De FalcoSinus kan een boom helemaal omsluiten, maar het is ook mogelijk om een halve boombank te plaatsten aan de voorkant van een boom. Ook kunnen de FalcoSinus zitbanken los geplaatst worden en in verschillende vormen, zoals in het centrum van Terherne. Productie van straatmeubilair gebeurt in Vriezenveen, met onze eigen moderne productiefaciliteiten.

Advies 

Wilt u advies over de mogelijkheden van de FalcoSinus bankelementen? Dan kunt u contact opnemen met onze één van onze adviseurs. Start een chat op de website, bel naar 0546 55 44 44 of stuur een e-mail naar info@falco.nl. 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!