Back to top
Tawk.to

Op maat gemaakte FalcoSinus banken voor herinrichting centrum Terherne

Home Projecten Op maat gemaakte FalcoSinus banken voor herinrichting centrum Terherne

Vanuit gemeente De Fryske Marren werd de vraag aan Falco gesteld of wij zitbanken op maat kunnen maken. Bij Falco is dat zeker mogelijk door onze eigen ontwerp- en productieafdelingen. De gemeente was bezig met een herinrichting van het centrum van het Friese dorp “Terherne”. Hoe het ontwerp er globaal uit moest komen te zien was duidelijk; een zitbank in de vorm van de zwaarden van een skûtsje. Deze zwaarden zitten aan de zijkant van een zeilboot. Onze eigen ontwerpers en projectadviseur hebben een plan en klanttekeningen opgesteld. Het resulteerde in verschillende opstellingen van de de FalcoSinus zitbank, deze kon qua product en opstelling aangepast worden naar het gewenste beeld.

Jaarlijks vindt het Skûtsjesilen kampioenschap plaats in het Friese dorp,. De aanvullende vraag was dan ook vanuit de gemeente De Fryske Marren of het mogelijk was om het straatmeubilair eenvoudig te verplaatsen, zodat deze bij evenementen tijdelijk weggehaald kunnen worden. Falco's oplossing was dat de steunen met voetplaat gelijk gehouden zijn met het maaiveld, zodat deze op een prefab betonpoer met ankerhuls gemonteerd kon worden en hierdoor vrij makkelijk ook weer gedemonteerd kunnen worden.  In verband met corona ging het kampioenschap dit jaar helaas niet door.

Over FalcoSinus straatmeubilair

De FalcoSinus bankelementen zijn samengesteld uit thermisch verzinkte stalen banksteunen en FSC®-gecertificeerde hardhouten zit- en rugdelen. Ook kunnen de bankelementen gepoedercoat worden in ruim 90 RAL-kleuren.

Een groot voordeel van de serie FalcoSinus bankelementen is dat de ontwerpen erg flexibel zijn. Zo kunnen er unieke opstellingen worden gemaakt. De bank is verkrijgbaar met of zonder rugleuning en in verschillende radii en hoeken. De FalcoSinus kan een boom helemaal omsluiten, maar het is ook mogelijk om een halve boombank te plaatsten aan de voorkant van een boom. Ook kunnen de FalcoSinus zitbanken los geplaatst worden en in verschillende vormen, zoals in het centrum van Terherne. Productie van straatmeubilair gebeurt in Vriezenveen, met onze eigen moderne productiefaciliteiten.

Advies 

Wilt u advies over de mogelijkheden van de FalcoSinus bankelementen? Dan kunt u contact opnemen met onze één van onze adviseurs. Start een chat op de website, bel naar 0546 55 44 44 of stuur een e-mail naar info@falco.nl. 

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!