Back to top
Tawk.to

Dubbellaags fietsparkeren bij station Leppävaara in Espoo, Finland

Home Projecten Dubbellaags fietsparkeren bij station Leppävaara in Espoo, Finland

Het treinstation van Leppävaara in Espoo, Finland ligt op het forensnet van Helsinki. Onder het station bevindt zich een brede tunnel welke het fietsverkeer van Zuid naar Noord Espoo verbindt. Deze doorgang is onlangs gerenoveerd: o.a. de rijstroken en de verlichting werd verbeterd en voor de treinreizigers werd een ruime fietsparkeerplek met twee soorten fietsenrekken gerealiseerd.

Etage-fietsenrek FalcoLevel Premium+

Allereerst het dubbellaags fietsparkeersysteem FalcoLevel Premium+ waar, op deze locatie, 100 fietsen geparkeerd kunnen worden. De Premium+ is modulair, dat wil zeggen dat de rekken oneindig met elkaar gekoppeld kunnen worden. De goten van de FalcoLevel Premium+  zijn gemaakt van aluminium. Het gebruik van dit lichte materiaal zorgt met name voor een reductie van het tilgewicht. Overtuig uzelf van het gebruikersgemak van dit etagerek en bekijk hier de productdemo. De FalcoLevel Premium+  is zowel geschikt voor plaatsing in een fietskelder als in de buitenruimte. Dan toch de fiets droog parkeren? Falco heeft meerdere modellen overkappingen die geschikt zijn voor etage-fietsenrekken.

FalcoIon fietsstandaard

Etagerekken zijn niet geschikt voor elk soort fiets. Verwacht u bijvoorbeeld dat er veel kratfietsen/ transportfietsen worden geparkeerd op uw locatie? Dan kunt u kiezen voor een ander fietsparkeersysteem zoals FalcoCrate of de FalcoSound laag..

In Espoo werd gekozen voor de FalcoIon fietsstandaard. Veilig doordat er een extra aanbindoog is om de fiets met een (ketting)slot te bevestigen. Bovendien wordt in de FalcoIon niet de band maar de voorvork van de fiets ingeklemd. De FalcoIon is ook verkrijgbaar met één of twee geïntegreerde oplaadpunten voor de e-bike.

Kleur

Al onze fietsenrekken, behalve de aluminium goten van de FalcoLevel Premium+, zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal. De stalen delen zijn bij dit project aanvullend gepoedercoat in antraciet grijs. Naast de esthetische keuze wordt met een aanvullende poedercoating de levensduur van het product verlengd. Het unieke pijl handvat van de Premium+ is opvallend rood van kleur en voorzien van zacht pvc materiaal.

Partner uit Finland

Het hoofdkantoor van alle Falco-vestigingen is in Vriezenveen, net als het ontwerp en de productie van overkappingen, straatmeubilair en fietsparkeervoorzieningen. Falco heeft 3 vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens zijn Falco producten op exclusieve basis vertegenwoordigd in 12 Europese landen. Klik hier voor het overzicht. Onze Finse vertegenwoordiger Elpac Oy heeft in samenwerking met de export afdeling van Falco door de jaren heen al diverse Falco producten verkocht in Finland.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!