Back to top
Tawk.to

Deense Universiteit kiest voor FalcoGamma fietsenstalling

Home Projecten Deense Universiteit kiest voor FalcoGamma fietsenstalling

Ons dochterbedrijf Falco A/S uit Denemarken heeft bij de UCL Universiteit in Odense een mooi project gerealiseerd. 308 fietsen van zowel studenten als werknemers kunnen nu geparkeerd worden in Falco-DK fietsenrekken en onder de FalcoGamma fietsoverkapping.

Plek voor meer dan 300 fietsen

De universiteit wilde de oude overkapping vervangen door een nieuwe en transparante versie zodat de zon kan binnendringen en er overdag geen extra verlichting nodig is. Daarom werd gekozen voor de enkelzijdige FalcoGamma overkapping, die met zijn inspiratie voor het gammasymbool ook nog eens goed past bij de Universiteit. Het dak, dat gemaakt is van helder polycarbonaat, zorgt er bovendien voor dat sociale controle mogelijk blijft.
De FalcoGamma is ook verkrijgbaar als dubbelzijdige variant en als extra hoge uitvoering. Deze extra hoge uitvoering, de FalcoGamma Level, is in het bijzonder geschikt voor dubbellaagse fietsenrekken zoals de FalcoLevel Premium+ of de FalcoLevel Eco.

Fietsenrekken

De FalcoGamma kenmerkt zich verder door de centrale draagkolom. Tussen de kolommen zijn enkelzijdige Falco-DK fietsenrekken gemonteerd. In een Falco-DK fietsenrek is het eenvoudig om de fiets te parkeren, de fiets hoeft namelijk niet opgetild te worden. Het Falco-DK rek is door ons speciaal ontwikkeld voor Falco A/S: in Scandinavisch landen zijn fietsen met magnetische fietsverlichting erg populair. In de traditionele fietsenrekken zoals de A-11, de FalcoSound of de Iceaal 2.0 zou deze, vaak dure, verlichting beschadigen. Met het Falco-DK fietsenrek of met variant FalcoScandi heeft de fietser dit probleem niet!

Ook verkrijgbaar in een dubbelzijdige uitvoering.

Internationaal

Falco is actief in verschillende landen. In Duitsland, Denemarken en de U.K. worden Falco producten verkocht via onze dochterbedrijven. Daarnaast hebben we in veel Europese landen een vertegenwoordiging die Falco producten verkoopt. 

Advies

Onze projectadviseur komt graag bij u langs op locatie om te bekijken welke fietsparkeersystemen goed op uw terrein passen. U kunt telefonisch  contact opnemen met  0546 - 55 44 44  of een mail sturen naar verkoop@falco.nl om een afspraak te maken. Om u ook online optimaal van dienst te kunnen zijn, kunt u hier voor meer informatie over onze producten en nieuws, het Falco E-News aanvragen.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!