Back to top
Tawk.to

Circulaire fietsoverkapping voor kampeerdorp Zandstuve met aantoonbaar lage MKI

Home Projecten Circulaire fietsoverkapping voor kampeerdorp Zandstuve met aantoonbaar lage MKI

Op het buitenterrein van Kampeerdorp de Zandstuve staat een circulaire fietsoverkapping voor het personeel. De overkapping is 15 jaar oud en is door Falco grondig nagekeken en opgeknapt, en kan nu nog jaren mee op de nieuwe plek bij de Zandstuve.

Tweede leven voor een fietsoverkapping

De Zandstuve wilde een overdekte fietsenstalling op het terrein om de fietsen van het personeel en leenfietsen veilig en droog te parkeren. Het was van belang dat de overkapping een goede kwaliteit had, maar de stalling hoefde niet helemaal nieuw te zijn.

Sinds enige tijd nemen we op verzoek overkappingen van klanten terug. Soms is de overkapping niet ruim genoeg en is er behoefte aan meer capaciteit, in andere gevallen wordt er nieuw gebouwd en past de huidige overkapping niet meer bij de nieuwe situatie. Al onze producten gaan jaren en jaren mee, de materialen zijn duurzaam. Dit is de reden dat wij onze producten graag terug nemen; deze overkappingen kijken we goed na, en waar nodig knappen we de overkapping op of vervangen onderdelen. Voor dit project is de gehele overkapping (onze populaire overkapping FalcoLok 500.) opgezet op ons terrein in Vriezenveen en gerefurbished. Vervolgens is de overkapping naar de Zandstuve gebracht en door onze monteurs geplaatst.

Lagere MKI en lagere uitstoot

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Dat wij als Falco overkappingen terugnemen en opnieuw aanbieden zodat de overkappingen een tweede of zelfs derde leven krijgen, zorgt ervoor dat de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden blijft.  Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam ontwerpt producten zo dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Voor dit project heeft John Wermink berekend dat het inzetten van de refurbished overkapping bij de Zandstuve een besparing op de CO2 footprint heeft opgeleverd van 98,51%. Tevens hebben we software in ons bezit om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren. John Wermink, circulair manager bij Falco heeft vastgesteld dat de overkapping bij de Zandstuve op het gebied van MKI een besparing heeft opgeleverd van 88,83%!

Advies 

Lees hier meer over onze circulaire ambities!

Ook interesse in een circulaire overkapping of wilt u uw huidige overkapping laten ophalen door Falco? Neem dan contact op met onze circulaire manager John Wermink voor de mogelijkheden.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!