Back to top
Tawk.to

Circulair straatmeubilair in duurzame wijk Treebeek

Home Projecten Circulair straatmeubilair in duurzame wijk Treebeek

Aan het Treebeekplein in Brunssum zijn 96 portieketagewoningen gesloopt ten behoeve van de behoeve van de herinrichting van de wijk Treebeek. In Treebeek zijn nu 48 duurzame sociale huurwoningen gebouwd in een groene wijk, die zich perfect leent voor bewegen en ontmoeten. Een circulair traject, waarbij tal van materialen die vrijkwamen op hoogwaardige wijze werden hergebruikt. Ook het straatmeubilair dat is geplaatst in de nieuwe wijk is circulair!

Circulair Treebeek

De bouwsector staat voor een enorme transitie, Het doel is om volledig circulair te gaan bouwen. Circulair Treebeek is één van de voorlopers op het gebied van duurzaam slopen in de regio. Een mooie selectie materialen uit de 96 portieketagewoningen werden op een speciale site van Re Use Materials geplaatst en te koop aangeboden. Denk hierbij aan keukenblokken, wasbakken, binnendeuren, raamkozijnen etc. Ook konden bewoners van Brunssum komen shoppen tussen het beschikbare materiaal op de fysieke Sloopmarkt. 

In plaats van nieuwe zitbanken aan te schaffen voor de wijk, is er voor gekozen om oude trapelementen te gebruiken als onderdeel van de banken. 

FalcoSinus bankelementen

Falco heeft 8 FalcoSinus bankelementen geleverd BLM Wegenbouw, in opdracht van de Gemeente Brunssum. De oude betonnen trapelementen zijn gebruikt om zittingen op te monteren. De zittingen bestaan uit FSC®-gecertificeerde hardhouten bankplanken op een verzinkt stalen onderframe. Acht bankelementen zijn gemonteerd tegen een muur en 16 bankelementen zijn gemonteerd op een muur.

Falco & circulairiteit 

Circulairiteit is niet nieuw voor Falco,  Al jaren zijn onze producten robuust en sterk. Het betekent dat de stand tijden en levensduur van onze producten lang zijn en door goed onderhoud (eventueel door Falco uitgevoerd) gerust nog een generatie langer mee kunnen! 

Hiernaast is Falco bezig met onderzoek naar nog meer mogelijkheden op het gebied van circulariteit en de circulaire  economie. Productontwikkeling is hierin een belangrijk aspect. Zo wil Falco producten gaan ontwerpen die nog beter kunnen meedraaien in de circulaire economie. Denk hierbij aan ontwerpen voor nog langere levensduur, voor (de)assemblage, refurbishing en remanufacturing, maar ook voor reparatie en onderhoud en voor (schone en hoogwaardige) recycling.

Op dit moment bieden we ook gebruikte producten aan op onze website die prima een tweede levensfase in kunnen. Heeft u Falco producten over? We nemen deze producten graag terug!

Lees hier meer over Falco en circulairiteit.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!