Back to top
Tawk.to

Circulair straatmeubilair in duurzame wijk Treebeek

Home Projecten Circulair straatmeubilair in duurzame wijk Treebeek

Aan het Treebeekplein in Brunssum zijn 96 portieketagewoningen gesloopt ten behoeve van de behoeve van de herinrichting van de wijk Treebeek. In Treebeek zijn nu 48 duurzame sociale huurwoningen gebouwd in een groene wijk, die zich perfect leent voor bewegen en ontmoeten. Een circulair traject, waarbij tal van materialen die vrijkwamen op hoogwaardige wijze werden hergebruikt. Ook het straatmeubilair dat is geplaatst in de nieuwe wijk is circulair!

Circulair Treebeek

De bouwsector staat voor een enorme transitie, Het doel is om volledig circulair te gaan bouwen. Circulair Treebeek is één van de voorlopers op het gebied van duurzaam slopen in de regio. Een mooie selectie materialen uit de 96 portieketagewoningen werden op een speciale site van Re Use Materials geplaatst en te koop aangeboden. Denk hierbij aan keukenblokken, wasbakken, binnendeuren, raamkozijnen etc. Ook konden bewoners van Brunssum komen shoppen tussen het beschikbare materiaal op de fysieke Sloopmarkt. 

In plaats van nieuwe zitbanken aan te schaffen voor de wijk, is er voor gekozen om oude trapelementen te gebruiken als onderdeel van de banken. 

FalcoSinus bankelementen

Falco heeft 8 FalcoSinus bankelementen geleverd BLM Wegenbouw, in opdracht van de Gemeente Brunssum. De oude betonnen trapelementen zijn gebruikt om zittingen op te monteren. De zittingen bestaan uit FSC®-gecertificeerde hardhouten bankplanken op een verzinkt stalen onderframe. Acht bankelementen zijn gemonteerd tegen een muur en 16 bankelementen zijn gemonteerd op een muur.

Falco & circulairiteit 

Circulairiteit is niet nieuw voor Falco,  Al jaren zijn onze producten robuust en sterk. Het betekent dat de stand tijden en levensduur van onze producten lang zijn en door goed onderhoud (eventueel door Falco uitgevoerd) gerust nog een generatie langer mee kunnen! 

Hiernaast is Falco bezig met onderzoek naar nog meer mogelijkheden op het gebied van circulariteit en de circulaire  economie. Productontwikkeling is hierin een belangrijk aspect. Zo wil Falco producten gaan ontwerpen die nog beter kunnen meedraaien in de circulaire economie. Denk hierbij aan ontwerpen voor nog langere levensduur, voor (de)assemblage, refurbishing en remanufacturing, maar ook voor reparatie en onderhoud en voor (schone en hoogwaardige) recycling.

Op dit moment bieden we ook gebruikte producten aan op onze website die prima een tweede levensfase in kunnen. Heeft u Falco producten over? We nemen deze producten graag terug!

Lees hier meer over Falco en circulairiteit.

 

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!