Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 51: fietsparkeervoorzieningen in kelder nieuw appartementencomplex Alkmaar

Week 51: fietsparkeervoorzieningen in kelder nieuw appartementencomplex Alkmaar
131948 Fietsparkeervoorzieningen appartemtencomplex Alkmaar
Werk in uitvoering 19 dec 2023

Dockside Alkmaar is een nieuw appartementencomplex aan de oever van het Alkmaars Kanaal. De appartementen zijn duurzaam gebouwd en beschikken over een aantal luxe voorzieningen, waaronder een een kelder waarin fietsparkeervoorzieningen zijn gerealiseerd.

In opdracht van en in samenwerking met Bouwcombinatie Vink Bouw is vooraf een indeling gemaakt om de ruime kelder zo optimaal mogelijk te gebruiken en zo veel mogelijk fietsen te kunnen plaatsen. Er is gebruik gemaakt van verschillende soorten fietsparkeren. Waar de hoogte dat toelaat zijn FalcoLevel Eco etage fietsenrekken geplaatst: een budgetvriendelijk fietsparkeersysteem waar twee keer zoveel fietsen geparkeerd kunnen worden vergeleken met een ‘gewoon’ fietsenrek. De aanwezige gasdrukveer maakt het parkeren op het bovenste niveau eenvoudig. Tevens is er een voorziening ingebouwd dat voorkomt dat de goot terug loopt. Op zoek naar een etagerek dat meer opties biedt en luxer is afgewerkt? Dan verwijzen we graag naar ons etagerek FalcoLevel Premium+.

Daarnaast zijn er FalcoSound fietsenrekken geplaatst. De bijzondere vorm van de wielbeugels van het fietsenrek FalcoSound zijn erg vriendelijk voor het voorwiel. Hierbij is het uitgangspunt dat van wielrennersfiets tot mountainbike gestald kan worden in het fietsenrek zodat de fiets stevig staat. Het fietsenrek FalcoSound voldoet aan het FietsParKeur. FietsParKeur is de nationale norm voor veilig fietsparkeren.

In totaal kunnen meer dan 100 fietsen een plekje vinden in één an de fietsenrekken van Falco! 

Inrichting fietsenkelders

Bent u op zoek naar een veilige en efficiënte oplossing voor de inrichting van een grote ondergrondse fietsenstalling? Dan bent u bij Falco aan het juiste adres. We hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en realiseren van fietsenkelders voor appartementencomplexen, bedrijven en andere organisaties.

Ons Technisch Bureau adviseert u graag

Ons Technisch Bureau is verantwoordelijk voor het ontwerpen en tekenen van onze fietsenkelders. We nemen uw specifieke behoeften en wensen mee in het ontwerp. Zo zorgen we ervoor dat de fietsenstalling perfect aansluit bij uw situatie. Via de chat op de website kunnen er tijdens werktijden ook vragen beantwoord worden. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar ( (0546) 55 44 44) of via email info@falco.nl. Tot slot kan ook het contactformulier worden ingevuld.

E-bike opladen

Op zoek naar een mogelijkheid om uw e-bike netjes te parkeren en tegelijkertijd op te laden? Voor zowel het model FalcoLevel Eco als de FalcoSound is een oplaadvoorziening ontworpen. Ontdek hier al onze fietsenrekken met geintegreerd oplaadpunt.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!