Back to top
Tawk.to

Werk in uitvoering

Home Werk in uitvoering Week 47: Hufterproof fietsoverkapping Gemert

Week 47: Hufterproof fietsoverkapping Gemert
131429 FalcoGamma overkapping Gemert
Werk in uitvoering 23 nov 2023

Als onderdeel van een reconstructie van de Vondellaan heeft de Gemeente Gemert een prachtige toevoeging gemaakt: een moderne fietsenstalling ter hoogte van de bushalte bij de Jumbo.

Complete fietsenstalling

Deze innovatieve FalcoGamma fietsoverkapping heeft een transparant ontwerp en een centrale draagkolom, waardoor fietsen beschermd en droog staan onder het polycarbonaat dak. Met zowel enkel- als dubbelzijdige overkappingen biedt deze stalling een open en licht karakter, perfect voor het gemak van fietsers. De overkapping is uitgerust met de duurzame Ideaal 2.0 fietsenrekken, waarbij de 40 cm hart-op-hart afstand tussen de wielbeugels voldoende ruimte biedt om verstrengeling van fietsen te voorkomen. Elke wielbeugel is voorzien van een aanbindoog voor extra veiligheid, waardoor fietsen eenvoudig kunnen worden vastgezet met een slot. Bovendien beschermen de rubberen hulzen op de wielklemmen de voorvorken tegen beschadigingen.

Hufterproof

Er was vraag naar een hufterproof opstelling. Voor de Gemeente Gemert zijn daarom een aantal aanpassingen op de standaard overkapping gedaan. Omdat de gehele stalling in onze eigen fabriek in Vriezenveen wordt geproduceerd, was de oplossing dichtbij: de fietsenrekken zijn met bevestigingsbeugels ter plaatse door de VCA gecertifoiceerde Falco montuers rechtstreeks gemonteerd op de staanders van de overkapping, voor extra stevigheid en stabiliteit. Om het plaatje compleet te maken is ook de herbestrating direct meegenomen.. 

Alle onderdelen vervaardigd uit thermisch verzinkt materiaal, zijn gepoedercoat in RAL 7016 antracietgrijs, wat niet alleen duurzaamheid garandeert, maar ook een esthetisch aantrekkelijke uitstraling geeft aan dit moderne stadsbeeld.

Advies over fietsparkeren en straatmeubilair

Wenst u advies over fietsoverkappingen, fietsparkeren, straatmeubilair of verkeersvoorzieningen? Falco beschikt over moderne productie faciliteiten en een eigne ontwerp afdeling. Indien we uw gewenste product niet in het assortiment hebben, denken onze projectadviseurs graag met u mee. U kunt via onze website makkelijk een offerte aanvragen via de button in het blauwe vlak rechts in beeld bij de gewenste overkapping. Uiteraard kunt u ook bellen ( (0546) 55 44 44) of mailen (info@falco.nl) met onze afdeling Verkoop.

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!