Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Vooruitgang in circulair straatmeubilair!

Vooruitgang in circulair straatmeubilair!
Falco partner Circulaire Openbare Ruimte Congres
Nieuws 28 jul 2023

In juni 2023 waren Falco collega’s John Wermink en Nienke Haselbekke sprekers waren op het Circulaire Openbare Ruimte Congres. Samen met Barthel van Dinther van Van Liempd/Gebruiktebouwmaterialen.com hebben zij het platform voor de circulaire economie gepresenteerd waar o.a. ook Dura Vermeer deel van uitmaakt. 

Voorafgaand aan het Circulaire Openbare Ruimte Congres waren Falco collega’s Bas Wolbers, John Wermink en Nienke Haselbekke uitgenodigd mee te doen aan de CIRCO track bij BlueCity. De gastheer van deze CIRCO track was Gemeente Rotterdam. Voor de Gemeente Rotterdam heeft Falco samen met Gebruikte Bouwmaterialen en Dura Vermeer het vraagstuk “Hoe kunnen we als gemeente al het straatmeubilair dat niet meer gebruikt wordt, op een circulaire manier benutten?” behandeld.

De uitkomst van dit vraagstuk is beantwoord met een platform dat is ontwikkeld zodat de cyclus van de circulaire economie gesloten wordt. Hiermee komt het straatmeubilair/overkappingen/fietsenstallingen dat Rotterdam niet meer kan gebruiken weer terecht op de juiste plek. Dit ontzorgt de gemeente; de gemeente hoeft er alleen voor te zorgen dat de gebruikte producten terecht komen bij Dura Vermeer. Vervolgens gaat het naar Gebruiktebouwmaterialen.com en uiteindelijk komt het bij Falco terecht.

Zo kan Falco in onze unieke productielocatie te Vriezenveen de producten repareren, refurbishen of her fabriceren. Dat wat nodig is hebben wij in huis om ervoor te zorgen dat onze producten hun waarde blijven behouden. Zo sluiten we samen de circulaire economie.

Alleen samen kunnen we dit! Bij deze nodigen we jullie allen uit onze producten aan het eind van hun lifecycle terug te laten komen bij Falco om met zijn allen steeds grotere en vollediger stappen te kunnen zetten in de circulaire economie. Ontlasten, elkaar helpen en zo samen de wereld verbeteren!

Meer informatie over de circulaire economie? Neem contact op met Circulair Manager John Wermink, hij staat open voor al uw vragen op het gebied van circulariteit. Naast de functie Circulair Manager is er binnen Falco nog iemand die zich bezig houdt met circulariteit; Nienke Haselbekke is circulair ontwerpster. Falco is erg trots op dit circulaire duo, waarbij Nienke inzoomt op product(ie)niveau en John naar het geheel kijkt om Falco's energieverbruik te reduceren. Met behulp van de MKI calculator worden materialen, maar ook productiemethodes onder de loep genomen en keuzes gemaakt voor een zo hoog mogelijk haalbaar resultaat in circulariteit.

 

circulair
circulaire economie
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!