Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Routekaart Remanufacturing gepresenteerd: Falco zet in op duurzame toekomst

Routekaart Remanufacturing gepresenteerd: Falco zet in op duurzame toekomst
John Wermink van Falco ontvangt de Routekaart Remanufacturing van gedeputeerde Erwin Hoogland tijdens de Dag van de Robotica x Smart Industry Update in Zwolle.
Nieuws 4 jun 2024

Tijdens de Dag van de Robotica x Smart Industry Update in Zwolle is de Routekaart Remanufacturing uitgereikt aan een selecte groep ondernemers, waaronder Falco. Dit initiatief, ondersteund door de provincies Overijssel en Gelderland, richt zich op het stimuleren van mkb-bedrijven in de maakindustrie om duurzamer, digitaler en efficiënter te opereren.

Erwin Hoogland, gedeputeerde van de provincie Overijssel, benadrukte in zijn toespraak het belang van initiatieven zoals de Routekaart Remanufacturing. "De mkb-maakindustrie moet inspelen op duurzaamheid, robotisering en digitalisering om concurrerend te blijven. De interactie van deze onderwerpen is essentieel voor onze toekomst," aldus Hoogland.

Sonja Sprokkereef, concernmanager bij de provincie Gelderland, voegde hieraan toe dat de maakindustrie een belangrijke plaats heeft in het coalitieakkoord van Gelderland. "Met ondersteuning van organisaties zoals BOOST, helpen we bedrijven te digitaliseren, innoveren en verduurzamen," aldus Sprokkereef.

De Routekaart Remanufacturing biedt inzicht in de voordelen en mogelijkheden van remanufacturing, evenals de praktische uitdagingen die moeten worden overwonnen. Dit initiatief, ontstaan in Brabant, is uitgebreid dankzij de samenwerking met de provincies Overijssel en Gelderland. Het Circular Value Center heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de kaart.

Falco's rol in remanufacturing

Falco Straatmeubilair, bekend om zijn duurzame oplossingen voor openbare ruimtes, heeft de Routekaart Remanufacturing ontvangen. John Wermink, Circulair Manager bij Falco, nam de kaart in ontvangst en benadrukte de inzet van Falco voor een circulaire economie. "Bij Falco denken we al bij het ontwerp na over de tweede levenscyclus van onze producten. We willen voorkomen dat onze producten na gebruik worden weggegooid," aldus Wermink.

De Routekaart is overigens al eerder ontwikkeld door o.a. Falco te interviewen. Deze betrokkenheid onderstreept Falco's toewijding aan duurzaamheid en innovatie.

Tijdens de bijeenkomst werd ook benadrukt dat veel mkb-bedrijven in de maakindustrie familiebedrijven zijn. Hoogland benadrukte dat deze bedrijven vaak een lange termijn visie hebben en sterk geworteld zijn in hun regio. Dit maakt hen bij uitstek geschikt om duurzaamheidsinitiatieven zoals remanufacturing te omarmen en door te voeren. Falco, zelf een familiebedrijf, deelt deze visie en werkt continu aan duurzame oplossingen voor de toekomst.

Toekomstgericht en duurzaam

Als pionier in duurzaamheid heeft Falco al verschillende stappen gezet om de milieu-impact van zijn producten te verminderen. Met behulp van de Milieukostenindicator (MKI) maakt Falco inzichtelijk welke impact zijn producten op het milieu hebben. Het bedrijf heeft een reductieplan om de ecologische voetafdruk met 15% te verminderen en richt zich steeds meer op producten die herbruikbaar zijn.

Deelnemende bedrijven in Overijssel en Gelderland, zoals Falco, dragen bij aan de toekomst van de maakindustrie door remanufacturing te omarmen. Deze aanpak sluit perfect aan bij Falco's missie om duurzame, weerbestendige en kwalitatief hoogwaardige producten te leveren voor een mooiere buitenwereld.

Voor meer informatie over de Routekaart Remanufacturing en Falco's duurzame initiatieven, kunt u contact opnemen met  Circulaiir Manager John Wermink

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!