Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Jury gezocht: welke gemeente wordt Fietsstad 2022?

Jury gezocht: welke gemeente wordt Fietsstad 2022?
fietsersbond fietsstad 2021
Nieuws 17 aug 2021

Het is weer zover! Nadat in 2020 de gemeente Veenendaal met de hoofdprijs aan de haal ging, is de Fietersbond nu op zoek naar de Fietsstad van 2022. Alle fietsers in Nederland kunnen hun gemeente nu beoordelen.

Welke gemeente heeft grote stappen gezet in fietsveiligheid, aanleg van fietssnelwegen en fietsgeluk? Waar is het fantastisch fietsen? Welke gemeente verdient die prestigieuze titel Fietsstad 2022? Om die vraag te beantwoorden zoekt de Fietsersbond naar fietsende juryleden. Jureren kan hier!  Alle invullers maken kans op de Gazelle Bloom C7 HMS ter waarde van € 2.499,-!

Fietsersbond-directeur Esther van Garderen roept alle Nederlanders op om mee te doen: “Voor de Fietsstadverkiezing van 2022 zoeken we een echte vakjury: alle fietsers in Nederland. Want de beste expert om te beoordelen of jouw gemeente fietsvriendelijk is, dat ben jij als fietser zelf! Niet alleen de dagelijkse fietser, maar ook als je af en toe fietst. Elke gemeente telt daarbij, van Aa en Hunze tot Zwolle en van Zwijndrecht tot Aalsmeer. De Fietsstadverkiezing is zo opgezet dat elke gemeente kans maakt, hoe klein of groot die ook is. Bovendien zijn er ook speciale prijzen voor bijvoorbeeld de Snelste Stijger.”

De fietsende juryleden mogen hun licht laten schijnen over functionele zaken als ruimte op fietspaden, afstelling van verkeerslichten en kwaliteit van asfalt. Het innerlijke jurylid wordt daarbij niet vergeten, want het veel subjectievere ‘fietsplezier’ en ‘fietsbeleving’ komen ook aan bod. Kortom: jureren is voor élke fietser in élke gemeente.

De Fietsstadverkiezing helpt het fietsgeluk van de Nederlandse fietsers te verhogen. Falco, als vriend van de Fietsersbond, staat pal achter deze doelstelling.

 

 

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!