Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco wint kennisvoucher van € 5000 in de Challenge Week Circulaire Fabrieken

Falco wint kennisvoucher van € 5000 in de Challenge Week Circulaire Fabrieken
circulaire fabriek challenge
Nieuws 3 okt 2022

In samenwerking met het stimuleringsfonds van de Circulaire fabrieken en Saxion Hogeschool is er een challenge week geweest rondom het thema circulariteit.

Met het vraagstuk vanuit Falco "Hoe kunnen we polycarbonaat in een circulaire economie verwerken?"  is maandag de kick-of begonnen met een fanatieke club studenten. Dinsdag hebben we deze studenten kennis laten maken met Falco, waarbij ze vervolgens een fanatieke start hebben gemaakt met behulp van expert Marco Del Vecchio van TPAC op het gebied van polymeren.

Na een intensieve week van onderzoek, overleg en plannen maken zijn de resultaten afgelopen vrijdag gepitcht voor een jury en de zaal. De projectgroep heeft meerdere adviezen uitgewerkt. Hiermee kan Falco verder en zo kunnen we hopelijk met het materiaal polycarbonaat ook de cirkel sluiten en hiervoor een tweede levenscyclus opstarten of een manier vinden dat dit materiaal opnieuw in omloop gebracht kan worden.

Met dank aan het stimuleringsfonds van de Circulaire Fabrieken hebben we een voucher gewonnen van €5000,- om in te zetten in een volgend onderzoek. Inspirerende week en wordt vervolgd!

circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
circulaire fabriek challenge
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!