Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco vernieuwt wagenpark: op weg naar zero-emissie

Falco vernieuwt wagenpark: op weg naar zero-emissie
Foto van Falco's nieuwe Euro 6 vrachtwagen, gereed voor levering, benadrukkend hoe we bijdragen aan een duurzamere toekomst met verantwoord transport.
Nieuws 6 mei 2024

Falco blijft toonaangevend in duurzame innovatie en mobiliteitsoplossingen met een mooie update voor ons wagenpark. Onlangs hebben we een gloednieuwe vrachtwagen aangeschaft die voldoet aan de strikte Euro 6-emissienormen, waarmee we een belangrijke stap zetten in onze voortdurende inspanningen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Deze moderne vrachtwagen vervangt een ouder model dat aan de Euro 5-normen voldeed, en markeert onze inzet voor geavanceerdere en milieuvriendelijkere transportoplossingen.

Deze aankoop is slechts een onderdeel van onze grotere visie op duurzaamheid. In lijn met ons streven naar een circulaire economie en het verminderen van onze milieu-impact met 15%, zoals beschreven in onze reductieplannen, hebben we ook geïnvesteerd in een elektrische vrachtwagen. Deze elektrische vrachtwagen zal binnenkort zijn rondes maken in de nieuwe zero-emissiezones die veel gemeenten vanaf 1 januari 2025 zullen invoeren. Deze zones vereisen dat vrachtauto’s volledig uitstootvrij zijn, en Falco is trots voorop te lopen in deze transitie naar een duurzamere toekomst.

Deze toewijding aan milieuverantwoordelijkheid en vooruitstrevende technologieën weerspiegelt onze missie om niet alleen de beste producten voor openbare ruimtes te bieden, maar ook om te zorgen voor hun levering op een manier die het milieu respecteert en beschermt. Bij Falco begrijpen we dat de keuzes die we vandaag maken, de wereld van morgen vormen. We zijn klaar voor de toekomst, en we nodigen onze klanten en partners uit om samen met ons deze duurzame reis voort te zetten.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!