Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco U.K. viert 30 jarig bestaan!

Falco U.K. viert 30 jarig bestaan!
Falco U.K 30 jaar
Nieuws 28 feb 2022

Onze dochteronderneming Falco U.K. viert het 30-jarig jubileum! Dit werd gevierd door alle Falco U.K medewerkers, waaronder collega’s die al vele jaren werken in Leek, waar Falco U.K gevestigd is..

Falco, voorheen bekend als Arunhithe Ltd, begon in februari 1992 met handelen in Winkhill - een klein landelijk dorpje in de buurt van Leek. Het bedrijf begon met het verhandelen van fietsenrekken en had een klein productportfolio voor het toen nog relatief nieuwe idee van 'fietsparkeersystemen'. De producten werden geproduceerd door Falco. Naarmate het bedrijf zich ontwikkelde, nam de vraag naar Falco-producten toe en werden luifels en overkappingen aan het productassortiment toegevoegd en tegen 2003 bereikte de jaarlijkse omzet de grens van £ 1 miljoen. In mei van dat jaar verhuisde het bedrijf naar een nieuw, veel groter pand op Barnfields in Leek, om de expansie van het bedrijf een boost te geven. Hierdoor kon er meer personeel aan het team worden toegevoegd, samen met een grotere opslag- en kantoorfaciliteit.

Tegen 2004, met een jaaromzet van meer dan £ 1,6 miljoen, besloten de toenmalige eigenaren (Richard en Yvonne Martin) met pensioen te gaan en Falco maakte van deze gelegenheid gebruik om in het bedrijf te investeren en de vraag naar Falco-producten in de U.K.te vergroten. In december 2005 werd het bedrijf officieel Falco UK Ltd., een volledige dochteronderneming van Falco BV.

Na deze investering groeide het bedrijf snel en verdubbelde het zijn omzet in de volgende vijf jaar door belangrijke contracten te winnen van lokale autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk, evenals vele grote particuliere projecten zoals het Francis Crick Institute, Network Rail-stations in Euston, Glasgow en Leeds, plus contracten van de centrale overheid, waaronder het hoofdkantoor van Defensie in Londen.

Wederom moest Falco U.K vanwege de grote vraag naar de producten van het bedrijf en de uitbreiding van opnieuw verhuizen naar een groter pand en eind 2008 werd het pand van Barnfields verkocht en verhuisde het bedrijf naar het Leekbrook Industrial Estate dat drie keer zo groot was als Barnfields. Het nieuwe pand bood een veel grotere opslagfaciliteit, grotere kantoren en veilige opslag voor het groeiende werkvolume.

In de afgelopen dertig jaar is Falco U.K.gestaag en stevig gegroeid tot de toonaangevende leverancier van fietsenstallingen en -overkappingen in het VK.

Managing Director Jeremy Green en alle Falco U.K medewerkers; gefeliciteerd en bedankt voor de afgelopen 30 jaar en op naar de volgende 30 jaar!

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!