Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco gaat duurzame samenwerking aan met Gebruiktebouwmaterialen.com

Falco gaat duurzame samenwerking aan met Gebruiktebouwmaterialen.com
circulaire economie duurzaam samenwerking
Nieuws 10 feb 2022

In de week van de Circulaire Economie is Falco een duurzame samenwerking aangegaan met Gebruiktebouwmaterialen.com (GBM). GBM is een onderdeel van A.van Liempd Sloopbedrijven uit Sint-Oedenrode, al 30 jaar dé specialist in duurzaam slopen en het hoogwaardig hergebruiken van materialen.

Waarde behouden

Falco maakt steeds meer stappen om te zorgen dat onze producten een tweede of zelfs derde leven krijgen en niet worden weggegooid. Bij het ontwerp wordt al nagedacht hoe onze producten na gebruik gedemonteerd en opnieuw ingezet kunnen worden. Door de samenwerking met GBM zijn we nog beter in staat om vrijgekomen materialen opnieuw in te zetten en waarde te behouden en creëren. Door officieel partner te worden van GBM zullen onze materialen en producten op het gebied van fietsparkeren, overkappingen en straatmeubilair terugkeren naar onze hoofdvestiging in Vriezenveen waar ze worden opgeknapt en opnieuw op de markt zullen komen als volwaardige producten.

Concrete stappen

Woensdag 9 februari is de eerste partij producten door een Falco vrachtwagen opgehaald. Het betreft onderdelen van een overkapping en afzetpalen. Deze producten en onderdelen worden in Vriezenveen geïnventariseerd en gereinigd en zullen op termijn op onze website en webshop onder circulaire producten verkrijgbaar zijn. Zo kunnen klanten een bewuste circulaire keuze maken. Bijkomend voordeel is dat men een kwalitatief goed product aanschaft tegen een aantrekkelijke prijs!

Duurzame samenwerking

Bij het ophalen van de eerste partij Falco producten hebben Falco’s Circulair Manager John Wermink en GBM’s Circulair Specialist Barthel van Dinther uitgebreid gesproken over de voordelen van de samenwerking en zijn er Twentse lekkernijen overhandigd. Houdt dit gedeelte van onze website in de gaten voor circulaire producten!

 

circulaire economie duurzaam samenwerking
circulaire economie duurzaam samenwerking
circulaire economie duurzaam samenwerking
circulaire economie duurzaam samenwerking
circulaire economie duurzaam samenwerking
circulaire economie duurzaam samenwerking
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!