Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Falco biedt oplossingen voor de toekomstige groei van transportfietsen in de stad

Falco biedt oplossingen voor de toekomstige groei van transportfietsen in de stad
llustratie van Falco's parkeersystemen voor transportfietsen
Nieuws 20 jun 2024

Een recent onderzoek uitgevoerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen Automotive (HAN Automotive) en gepubliceerd op Mobiliteitsplatform voorspelt dat over 20 jaar maar liefst 11.000 transportfietsen in de steden geparkeerd zullen staan. Deze verwachte groei benadrukt de dringende behoefte aan geschikte en veilige parkeeroplossingen voor deze grote fietsen. Falco, specialist in de inrichting van openbare buitenruimtes, biedt diverse oplossingen die perfect aansluiten op deze toekomstige vraag.

FalcoCargoBox

Een van de meest specifieke oplossingen voor bakfietsen is de FalcoCargoBox. Deze ruime fietskluis is ontworpen om bakfietsen te beschermen tegen diefstal en weersinvloeden. De stevige constructie en afsluitbare deur zorgen voor een veilige parkeerplek, ideaal voor zowel particuliere gebruikers als gemeentes die veilige stallingen willen aanbieden in de stad.

FalcoGrid en FalcoLoop

Falco biedt ook innovatieve oplossingen zoals de FalcoGrid en FalcoLoop voor het veilig en overzichtelijk parkeren van transportfietsen en andere grote fietsen:

  • FalcoGrid: Een flexibele en robuuste afscheiding voor fietsparkeerplaatsen. Het systeem is eenvoudig te installeren en biedt duidelijke afbakening, wat zorgt voor een opgeruimd en georganiseerd parkeergedeelte. Ideaal voor gebruik in drukke stedelijke omgevingen waar overzicht en structuur belangrijk zijn.
  • FalcoLoop: Deze multifunctionele vastzetvoorziening is perfect voor het veilig parkeren van fietsen, inclusief bakfietsen. Het biedt een stevige steun voor fietsen en is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, zodat het naadloos aansluit bij de omgeving.

Diverse fietsoverkappingen

Falco biedt een breed scala aan fietsoverkappingen die perfect geschikt zijn voor bakfietsen, zoals de FalcoZan. Deze overkappingen zijn ontworpen met duurzaamheid en functionaliteit in gedachten, met een robuuste constructie die bescherming biedt tegen weersinvloeden. De ruime dakdiepte van de FalcoZan zorgt ervoor dat bakfietsen goed beschermd zijn tegen regen en andere elementen. Daarnaast zijn de overkappingen modulair en kunnen ze eenvoudig worden uitgebreid om aan verschillende parkeernoden te voldoen. Falco’s fietsoverkappingen combineren een stijlvol design met praktische voordelen, waardoor ze ideaal zijn voor zowel stedelijke als particuliere omgevingen.

Duurzaamheid en kwaliteit

Bij Falco staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze overkappingen en fietskluizen zijn gemaakt van hoogwaardige, weerbestendige materialen die zorgen voor een lange levensduur en minimale onderhoudskosten. Door te voldoen aan strenge kwaliteitseisen zoals de NEN-EN 1090-1 norm, garanderen wij producten die niet alleen functioneel en mooi zijn, maar ook bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar onze oplossingen voor het parkeren van bakfietsen en andere transportfietsen? Bezoek onze website of neem contact op met onze adviseurs voor een op maat gemaakt advies. Samen maken we steden fietsvriendelijker en toekomstbestendig!

 

llustratie van Falco's parkeersystemen voor transportfietsen
llustratie van Falco's parkeersystemen voor transportfietsen
Illustratie van Falco's parkeersystemen voor transportfietsen FalcoLoop
Illustratie van Falco's parkeersystemen voor transportfietsen
Illustratie van Falco's parkeersystemen voor transportfietsen
Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!