Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Een groene toekomst: Hoe Falco's keuze voor FSC hout bijdraagt aan duurzaamheid

Een groene toekomst: Hoe Falco's keuze voor FSC hout bijdraagt aan duurzaamheid
Duurzaam beheerd bos met FSC-keurmerk, benadrukkend Falco's toewijding aan milieuvriendelijke en duurzame buitenruimte oplossingen
Nieuws 15 apr 2024

Er is onlangs een onderzoek gepubliceerd dat onthult dat zoogdieren beter gedijen in bossen waar houtkap wordt gereguleerd door het FSC®-keurmerk. Dit nieuws onderstreept het belang van duurzaam bosbeheer en de positieve impact die het kan hebben op de biodiversiteit. Bij Falco, een toonaangevende specialist in de inrichting van openbare buitenruimtes, nemen we deze bevindingen serieus. Wij zijn trots om te melden dat al ons hout FSC®-gecertificeerd is, wat aantoont dat we ons sterk inzetten voor zowel kwaliteit als duurzaamheid.

FSC® hout: Een keuze voor duurzaamheid

Het Forest Stewardship Council (FSC®) keurmerk garandeert dat hout afkomstig is uit bossen die beheerd worden met strikte aandacht voor ecologische, sociale en economische normen. Dit omvat het beschermen van de natuurlijke habitats van wilde dieren, het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het zorgen voor duurzame economische groei. Het recente onderzoek dat door de NOS werd belicht, toont aan dat dergelijke duurzame praktijken een meetbaar positief effect hebben op de fauna in deze gebieden.

Falco's toewijding aan duurzaamheid

Bij Falco zit duurzaamheid in ons DNA. Wij begrijpen dat onze verantwoordelijkheid verder reikt dan het leveren van hoogwaardige producten voor de inrichting van buitenruimtes. Het gaat ook om hoe we bijdragen aan de wereld om ons heen. Door uitsluitend FSC®-gecertificeerd hout te gebruiken voor onze producten, zoals fietsenrekken, overkappingen en straatmeubilair, zorgen we ervoor dat onze impact op de planeet positief is. Dit besluit is een weerspiegeling van onze toewijding aan milieu, energietransitie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Waarom FSC® hout kiezen?

Voor klanten die kiezen voor Falco, betekent onze toewijding aan het gebruik van FSC®-hout dat zij deel uitmaken van een grotere beweging richting duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Door te investeren in producten gemaakt met FSC-gecertificeerd hout, ondersteunen onze klanten niet alleen milieuvriendelijke praktijken, maar dragen ze ook bij aan een betere toekomst voor onze planeet. Dit is van cruciaal belang voor gemeenten, bedrijven en onderwijsinstellingen die waarde hechten aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid in hun openbare ruimtes.

Vooruitkijken

Het recente onderzoek benadrukt de impact van verantwoord bosbeheer op de biodiversiteit en biedt hoopvolle inzichten in hoe we onze natuurlijke wereld kunnen beschermen. Bij Falco zijn we trots om aan de voorhoede te staan van deze beweging, door bewuste keuzes te maken die niet alleen onze klanten ten goede komen, maar ook de wereld om ons heen.

Voor ons gaat het gebruik van FSC®-gecertificeerd hout verder dan een certificaat; het is een belofte aan onze planeet en toekomstige generaties. Samen met onze partners, klanten en gemeenschappen werken we aan een groenere, duurzamere wereld. Dit is een reis die we samen ondernemen, en elke stap die we zetten met zorg en verantwoordelijkheid, brengt ons dichter bij dit doel.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!