Back to top
Tawk.to

Nieuws

Home Straatpraat Nieuws Duurzame ontwikkeling bij Falco: uitbreiding van ons elektrische heftruckvloot

Duurzame ontwikkeling bij Falco: uitbreiding van ons elektrische heftruckvloot
duurzaam
Nieuws 22 mrt 2024

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Falco deze week een belangrijke stap heeft gezet richting duurzaamheid met de toevoeging van twee gloednieuwe elektrische heftrucks aan ons logistiek materieel. Met deze recente aanwinst telt onze vloot nu vijf elektrische heftrucks. Deze transitie benadrukt ons commitment aan milieuverantwoordelijkheid en onze inspanningen om de ecologische voetafdruk van onze operaties te verkleinen.

De keuze voor elektrische heftrucks is een bewuste stap weg van onze eerdere afhankelijkheid van gasheftrucks. Dit besluit is in lijn met ons ambitieuze reductieplan, dat gericht is op het minimaliseren van onze CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzame praktijken binnen onze gehele organisatie. Door de aanschaf van de twee nieuwe elektrische heftrucks verwachten we een aanzienlijke reductie van onze CO2-uitstoot, met een geschatte afname van ongeveer 10 ton in het jaar 2024.

Deze overgang naar elektrisch is voor ons een logische stap. Het past binnen de bredere doelen van ons bedrijf om verantwoord en efficiënt te werken. We hopen met deze verandering een positieve bijdrage te leveren aan het verminderen van onze impact op het milieu en tegelijkertijd onze bedrijfsvoering te optimaliseren.

 Bij Falco zijn we overtuigd dat kleine stappen zoals deze een groot verschil kunnen maken. We blijven uitkijken naar nieuwe manieren om ons werk nog groener te maken.

Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!