Back to top
Tawk.to

Montage project van de week

Home Straatpraat Montage project van de week Week 51: fietsparkeervoorzieningen in kelder nieuw appartementencomplex Alkmaar

Week 51: fietsparkeervoorzieningen in kelder nieuw appartementencomplex Alkmaar
131948 Fietsparkeervoorzieningen appartemtencomplex Alkmaar
Montage project van de week 19 dec 2023

Dockside Alkmaar is een nieuw appartementencomplex aan de oever van het Alkmaars Kanaal. De appartementen zijn duurzaam gebouwd en beschikken over een aantal luxe voorzieningen, waaronder een een kelder waarin fietsparkeervoorzieningen zijn gerealiseerd.

In opdracht van en in samenwerking met Bouwcombinatie Vink Bouw is vooraf een indeling gemaakt om de ruime kelder zo optimaal mogelijk te gebruiken en zo veel mogelijk fietsen te kunnen plaatsen. Er is gebruik gemaakt van verschillende soorten fietsparkeren. Waar de hoogte dat toelaat zijn FalcoLevel Eco etage fietsenrekken geplaatst: een budgetvriendelijk fietsparkeersysteem waar twee keer zoveel fietsen geparkeerd kunnen worden vergeleken met een ‘gewoon’ fietsenrek. De aanwezige gasdrukveer maakt het parkeren op het bovenste niveau eenvoudig. Tevens is er een voorziening ingebouwd dat voorkomt dat de goot terug loopt. Op zoek naar een etagerek dat meer opties biedt en luxer is afgewerkt? Dan verwijzen we graag naar ons etagerek FalcoLevel Premium+.

Daarnaast zijn er FalcoSound fietsenrekken geplaatst. De bijzondere vorm van de wielbeugels van het fietsenrek FalcoSound zijn erg vriendelijk voor het voorwiel. Hierbij is het uitgangspunt dat van wielrennersfiets tot mountainbike gestald kan worden in het fietsenrek zodat de fiets stevig staat. Het fietsenrek FalcoSound voldoet aan het FietsParKeur. FietsParKeur is de nationale norm voor veilig fietsparkeren.

In totaal kunnen meer dan 100 fietsen een plekje vinden in één an de fietsenrekken van Falco! 

Inrichting fietsenkelders

Bent u op zoek naar een veilige en efficiënte oplossing voor de inrichting van een grote ondergrondse fietsenstalling? Dan bent u bij Falco aan het juiste adres. We hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en realiseren van fietsenkelders voor appartementencomplexen, bedrijven en andere organisaties.

Ons Technisch Bureau adviseert u graag

Ons Technisch Bureau is verantwoordelijk voor het ontwerpen en tekenen van onze fietsenkelders. We nemen uw specifieke behoeften en wensen mee in het ontwerp. Zo zorgen we ervoor dat de fietsenstalling perfect aansluit bij uw situatie. Via de chat op de website kunnen er tijdens werktijden ook vragen beantwoord worden. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar ( (0546) 55 44 44) of via email info@falco.nl. Tot slot kan ook het contactformulier worden ingevuld.

E-bike opladen

Op zoek naar een mogelijkheid om uw e-bike netjes te parkeren en tegelijkertijd op te laden? Voor zowel het model FalcoLevel Eco als de FalcoSound is een oplaadvoorziening ontworpen. Ontdek hier al onze fietsenrekken met geintegreerd oplaadpunt.

Circulair

Nederland wil in 2050 een circulaire economie hebben. In 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiel) gebruiken. Dat is een grote uitdaging. Onze Circulair Manager John Wermink denkt graag mee hoe u Falco producten voor de buitenruimte circulair kunt inzetten. Ons eigen ontwerpteam kan producten zo ontwerpen dat ze eenvoudig te demonteren zijn. Bij de Falco hoofdvestiging worden de producten gecontroleerd en gerepareerd, refurbished of gerecycled. Deze producten worden door Falco opnieuw aangeboden en gaan zo hun tweede of zelfs derde leven in. Op die manier blijft de waarde van het materiaal en de gedane arbeid behouden.

Milieukostenindicator

Naast de producten die we een tweede leven geven, doen we onderzoek naar het gebruik van biobased materiaal in ons straatmeubilair. Tevens hebben we software aangeschaft om de milieukosten van onze producten te berekenen. De milieukostenindicator (MKI) is een indicator die de milieu-impact van een product uitdrukt in euro's. Het weegt alle relevante milieueffecten die ontstaan tijdens de levenscyclus van een product en telt deze op tot een enkele score. De MKI, ofwel de schaduwprijs van een product, is een makkelijke manier om de milieu impact van producten of projecten te vergelijken en communiceren.

Meer weten?

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!